7 грудня 2021, 16:35

Мода на їжу: кулінарні експерти озвучили несподівані продукти, які будуть у тренді у 2022 році

Щороку існує мода на певні продукти, і якщо у 2021-му на піку популярності була кава, то наступного року у тренді опиниться гібіскус.

Надати нових смакових відтінків та яскравих вражень сірим будням допоможуть модні продукти. Суперфудів у 2022 році буде багато, але кілька з них здивують своєю екзотичністю.

Гібіскус

Одним із несподіваних трендів цього року стануть квіти гібіскусу. І йдеться зовсім не про чай, а про самі квіти. Ними можна прикрашати будь-які страви та сміливо вживати солодкувато-терпкі у їжу. Кулінарні експерти радять додавати гібіскус до ігристих вин і газованих напоїв, а також використовувати їх для створення алкогольних коктейлів.

Цитрус юзу

Азійська кухня зміцнює свої позиції у європейських споживачів, тому у моду у 2022 році увійде незвичний для нас цитрус юзу. Особливою популярністю плід зі свіжим і збадьорливим смаком користується у Китаї, Кореї та Японії. Цей фрукт – щось середнє між лаймом і лимоном. За допомогою юзу кулінари можуть надавати незвичайних нот смаку не лише десертам, а й рибі, першим стравам, макаронам.

Картопляне молоко

З кожним роком все більшою популярністю користуватимуться аналоги молока рослинного походження. У 2022 році кулінарні експерти пророкують бум на картопляне молоко. Шанувальники здорового способу життя незабаром почнуть агітувати всіх спробувати досі незвичний напій, який стане чимось таким же звичайним, як соєве молоко.

Раніше ми повідомляли, які прянощі нададуть улюбленому напою, що бадьорить, нових нюансів смаку, допомагаючи швидше підбадьоритися.

Автор: Алина Романенко

Останні новини