Допомога природи: які помаранчеві продукти допомагають знизити тиск
Високий кров'яний тиск, або гіпертонія, – це серйозне захворювання, яке може призвести до хвороб серця, нирок, інсультів та інших ускладнень.
Однією з причин підвищеного тиску є надмірне споживання солі, яка збільшує об'єм рідини у кровоносних судинах. Однак існує спосіб знизити вплив солі на організм: це вживання продуктів, багатих калієм. Калій допомагає виводити натрій з організму та розслабляти стінки судин, тим самим знижуючи тиск.
Серед продуктів, що містять багато калію, є кілька помаранчевих, які можна додати у свій раціон для профілактики та лікування гіпертонії. Це солодка картопля, гарбуз, курага, апельсини.
Солодка картопля. Вона містить 337 мг калію на 100 грамів продукту. Крім того, вона багата на вітамін А, антиоксиданти та клітковину.
Гарбуз. Він містить 340 мг калію на 100 грамів продукту. Також він джерело бета-каротину, вітаміну С і магнію.
Курага. Вона містить цілих 1162 мг калію на 100 грамів продукту. Це один із найбільш калієвих сухофруктів, який також містить залізо, фосфор і вітаміни групи B.
Апельсини. Вони містять 237 мг калію на один плід або 496 мг на склянку апельсинового соку. Апельсини також відомі своїм високим вмістом вітаміну C, фолієвої кислоти та флавоноїдів.
Банани також є чудовим джерелом калію, і це так: з кожних 100 г банана людина отримує 330 мг калію. Однак є й інші продукти, багаті на цей мінерал.
Інші хороші джерела калію - авокадо, чорнослив, горох, родзинки, фініки, помідори, шпинат, грейпфрут і знежирений йогурт. Для підтримання нормального рівня тиску рекомендується споживати близько 3500-4700 мг калію на день. Однак перед тим, як збільшити кількість калію у своєму меню, слід проконсультуватися з лікарем, оскільки надлишок цього мінералу може бути небезпечним для людей із деякими захворюваннями нирок або серця.
Нагадаємо, кров'яний тиск також можна знизити за допомогою певних сухофруктів.