Розкрито головний секрет спецій: лікар пояснив, чому багато людей так люблять гостру їжу
Більшість людей можуть досить швидко та легко стати шанувальниками перцю чилі, навіть якщо раніше взагалі не їли гострого.
Багато людей переконані, що звичка вживати гостру їжу не дуже корисна, але це дуже спірне питання. Як зазначає доктор Стюарт Фаррімонд, споживання пекучого перцю може викликати викид дофаміну, внаслідок чого самопочуття стає чудовим.
Наскільки добре та чи інша людина переносить гострі спеції, залежить від її генетики, пише британська газета Daily Mail.
"Перець чилі містить у собі капсаїциноїди, які частково видаляють больові волокна у нерві. Це дає ефект, який відчувається, як головний біль", – каже експерт. Також Фарімонд підкреслює, що тепло, яке виникає від спецій, мозок людини вважає небезпечним, але у той же час багато хто любить такий "екстрим".
При вживанні гострого спочатку з'являється дискомфорт, але потім є певний викид дофаміну. "Подібні відчуття можна порівняти з якимось іншим видом адреналіну, наприклад, зі стрибками з парашутом або коли вас хвалять на роботі, тобто це своєрідне моральне піднесення", - пояснює лікар.
Вчений також розповів, що якщо жінка під час вагітності вживає гостре, то з високою ймовірністю її дитина теж буде небайдужою до спецій та інтуїтивно вважати їх корисними.
Останні новини
"Розрізати й утилізувати": 7 років ремонту єдиного авіаносця РФ "Адмірал Кузнєцов" не допомогли
12:13Не лише системи ППО, а й дещо інше: відома схема постачання США військової допомоги Україні – Axios
09:54Дрони-камікадзе фактично оточили Київ: Кремль почав застосовувати нову тактику повітряних атак – CNN
09:25Путін збільшує свою армію та бюджет війни проти України – Зеленський назвав реальні витрати РФ
09:19