2 листопада 2021, 08:46

Ліниві голубці із пекінської капусти з булгуром: все геніальне швидко та просто

Улюблену багатьма страву голубці можна приготувати дуже швидко, якщо скористатися спеціальним рецептом з пекінською капустою та булгуром.

Мінімум зусиль – відмінний результат. Нагодувати сім'ю ситно та швидко реально. Для цього будуть потрібні звичні продукти та близько півгодини часу. Найбільше така вечеря сподобається представникам сильної статі, бо вони люблять м'ясо та смачно поїсти. У лінивих голубцях поєднується обидва фактора.

Незвичайний рецепт експресголубців можна знайти на сторінці katyamull у Instagram.

Для приготування страви знадобиться:

- пекінська капуста невеликого розміру; 

- 800 г фаршу (автор публікації радить брати яловичий); 

- 100 г булгура;

- стільки ж цибулі та моркви; 

- 50 г томатної пасти; 

- пів чайної ложки сушеного часнику; 

- сіль і спеції за смаком.

Послідовність дій

1. Розібрати пекінську капусту, відрізавши тверду частину кожного листка. 

2. Залити капустяне листя окропом і залишити у воді на 3 хв. 

3. Перемолоти фарш, додати до нього булгур, натерту на дрібній тертці цибулю, сіль і спеції. Ретельно перемішати. 

4. Очистити, помити та дрібно нашаткувати моркву. Смажити її на маленькому вогні в олії до появи рум'яної скоринки. Додати томатну пасту та влити 300 мл окропу. Сіль і спеції за смаком. Зменшити вогонь і трохи потомити під кришкою. 

5. Дістати капустяне листя з води та сформувати з них голубці, наповнюючи м'ясним фаршем. Чим меншого розміру вийдуть рулетики, тим швидше готуватиметься страва. 

6. Помістити голубці у сковороду, де тушкуеться морква з томатом, накрити кришкою та готувати на повільному вогні близько 20 хв. Важливо, щоб соус практично повністю покривав голубці.

Подавати страву до столу гарячою, доповнивши сметаною.

Смачного!

Раніше ми ділилися рецептом смачних картопляних коржиків з подвійною начинкою.

Дізнатися рецепт смачної закуски із лаваша з начинкою із сиру, який допоможе заощадити час на приготування, можна з нашого матеріалу.

Автор: Алина Романенко

Останні новини