Як швидко та якісно замаринувати курку для шашлика та приготувати у духовці: головні секрети
Пікнік вдома влаштувати просто, якщо приготувати ароматний і смачний шашлик з курки у духовці.
Восени не менше, ніж влітку, хочеться на пікнік. Час на природі у колі рідних і близьких завжди є яскравим спогадом, а смачний шашлик - приємним доповненням. Створити атмосферу заміського відпочинку у себе вдома можна, якщо приготувати ароматний шашлик у духовці.
Дізнатися простий рецепт смачної страви можна на сторінці my__recepty в Instagram.
Звичні продукти та кілька хитрощів, і можна накривати на стіл: улюблені ласощі готові.
Для приготування курячого шашлику знадобляться:
- 2 курячих філе;
- 2 ст. ложки рослинної олії;
- 2 зубчики часнику;
- 1 ст. ложка цукру;
- 1 ст. ложка коріандру та стільки ж соєвого соусу;
- мелений перець і сіль за смаком.
Послідовність дій
1. Щоб під час приготування шашлика у духовці не зайнялися дерев'яні шпажки, їх найкраще замочити за 30 хв до цього у воді.
2. Філе нарізати довгастими смужками та постаратися нанизувати його на шпажки гармошкою.
3. Маринад для шашлика готується так: змішати рослинну олію з соєвим соусом, спеціями, цукром, видавленим часником і сіллю.
4. Шпажки з м'ясом помістити у маринад і відправити у холодильник на 2 години.
5. Розігріти духовку, викласти шашлик або прямо на решітку, підставивши знизу деко, куди буде стікати рідина, або у форму для запікання потрібного розміру.
6. Час приготування курячого шашлика у духовці - 20 хв при температурі 200 ° C. Важливо один раз перевернути шашлик, щоб вони обсмажилися рівномірно з усіх боків.
Визначити, що блюдо вже готове, можна за його зовнішнім виглядом: м'ясо набуде апетитну золотисту скориночку. Подавати до столу гарячими.
Смачного!
Раніше ми ділилися секретами приготування смачного рибного шашлика на мангалі.
Рекомендуємо прочитати у нашому матеріалі, як приготувати соковитий шашлик зі свинини по-кавказьки на мангалі.
Нагадаємо лайфхак від шеф-кухаря: як приготувати соковитий шашлик з красивою скоринкою.
А також рецепт від шеф-кухарів: як швидко замаринувати м'ясо або рибу для шашлика та зробити його смак незабутнім.
Останні новини
З'явилося відео, як українські військові на Курщині взяли у полон одразу 21 російського окупанта
У Дніпропетровській області затримано агентів РФ, які влаштували теракт біля ТЦК у Павлограді, – СБУ
11:45