10 листопада 2021, 16:39

Рецепт гарбуза по-турецьки від Лізи Глинської: східний десерт для всієї родини

Переможниця проєкту "МастерШеф" Ліза Глінська поділилася рецептом гарбуза по-турецьки, який припаде до душі всім членам родини.

Відомий кулінар Ліза Глінська часто ділиться цікавими рецептами різних страв. Цього разу на своєму каналі у YouTube переможниця проєкту "МастерШеф" розмістила відео з покроковим рецептом приготування гарбуза по-турецьки.

Для приготування вишуканого та корисного десерту знадобиться:

  • 1 кг вже очищеного гарбуза;
  • пів кілограма цукру-піску;
  • волоські горіхи;
  • спеції (кардамон, кориця чи бадьян).

Послідовність дій

  1. Гарбуз солодких сортів очистити від шкірки, промити м'якуш і нарізати на шматочки.
  2. Взяти каструлю відповідного розміру і скласти гарбуз.
  3. Додати цукор і спеції.
  4. З пергаментного паперу потрібно вирізати коло, накрити вміст каструлі та залишити постояти на 2 години.
  5. Коли гарбуз пустить сік, поставити каструлю на вогонь. Варити на повільному вогні близько 1 години. За цей час шматочки гарбуза просочаться цукровим сиропом і прянощами.

Подавати страву до столу теплою, прикрасивши подрібненими волоськими горіхами.

Смачного!

Контекст: *Ліза Глинська про себе пише, що вона народилася 29 вересня 1983 року у місті Запоріжжі. У Києві працювала спочатку консультантом мережі Brocard, візажистом, тренінг-менеджером та артдиректором великої компанії. Взяла участь і стала переможцем кулінарного шоу "МайстерШеф-2" на телеканалі "СТБ". Закінчила кулінарний курс у всесвітньо відомій французькій кулінарній школі Le Cordon Bleu.

Раніше ми ділилися рецептом італійської запіканки з гарбуза, який здивує неперевершеним смаком.

Простий рецепт дозволить легко приготувати картопляні оладки з гарбузом, які швидко з'їдять і попросять добавки всі члени родини.

Дізнайтеся рецепт незвичайного варення з гарбуза, яке на смак нагадує екзотичні плоди манго, його легко готувати, а результат перевершить всі очікування.

Автор: Алина Романенко

Останні новини