3 січня 2022, 18:10

Несподівано та смачно: рецепт оригінального святкового м'ясного салату "Черепашачий вальс"

Наближається Різдво, і господиням хочеться здивувати та порадувати своїх рідних і близьких новими стравами, які вони раніше ще не готували.

Щедро накритий стіл на Різдво – хороша традиція. Вона обіцяє ситий і родючий рік. Давно стали традиційними для зимових свят такі страви, як "Олів'є" й "Оселедець під шубою", але завжди хочеться спробувати щось нове. Саме час приготувати салат із незвичайною назвою "Черепашачий вальс".

Для приготування потрібно:

  • 200 г курячого філе;
  • 100 г твердого сиру та стільки ж чорносливу без кісточок;
  • 3 яйця;
  • 1 зелене яблуко;
  • жменя волоських горіхів;
  • майонез.

Послідовність дій

  1. Куряче м'ясо відварити, охолодити та нарізати соломкою.
  2. Зварити яйця круто й охолодити. Відокремити білки від жовтків. Білки натерти на великій тертці.
  3. Сир натерти на великій тертці.
  4. Яблуко почистити та натерти на великій тертці.
  5. Чорнослив розпарити та нарізати соломкою.
  6. Жовток натерти на дрібній тертці.

Взяти тарілку відповідного розміру та викласти салат шарами, кожен із них перемазуючи майонезом:

  • на дно тарілки викласти курку;
  • другий шар – тертий сир;
  • потім білки;
  • четвертий шар – терте яблуко;
  • чорнослив;
  • жовтки;
  • фінальний шар і він же прикраса для страви – волоські горіхи.

Перед подачею на стіл відправити у холодильник хоч би на 30 хвилин.

Смачного!

Раніше ми повідомляли, як приготувати смачний салат "Олів'є" для святкового застілля.

Нагадаємо рецепти нових смачних м'ясних салатів на Різдво.

Рекомендуємо прочитати рецепт смачного святкового салату на швидку руку.

Автор: Алина Романенко

Останні новини