Сирна паска з родзинками та цукатами: кулінарне диво, яке зробить ваше свято незабутнім
Домашня сирна паска без випічки з родзинками та цукатами буде чудовим доповненням до традиційних пасок на великодньому гулянні.
Сирні паски давно є частиною великоднього застілля поряд із традиційними пасками. Ця давня страва подобається і дітям, і дорослим. Завдяки насиченому смаку, щільній, але ніжній консистенції й аромату ванілі сирна паска - гідна прикраса будь-якого великоднього столу, передає Dialog.UA.
Сирна паска не замінює паски, а органічно доповнює їх на столі. Вона зазвичай має форму усіченої піраміди.
Пропонуємо перевірений рецепт сирної паски з родзинками та цукатами, який не потребує багато часу й обов'язково буде улюбленим у вашій родині.
Інгредієнти:
- сир жирний (бажано домашній або фермерський) 500 гр;
- цукор 120 гр, можна замінити медом;
- ванільний цукор 2 пакетики;
- вершкове масло - 100 гр;
- яйця 2 шт;
- вершки 100 мл, зазвичай обирають жирніші;
- родзинки 100 гр;
- цукати (апельсин, ананас, папайя) за смаком.
Приготування:
- сир протерти через сито або пробити блендером до отримання однорідної, гладкої маси;
- окремо збити яйця зі звичайним і ванільним цукром;
- додати вершки та ретельно збити ще раз;
- додати м'яке вершкове масло та сир, усе перемішати до однорідності;
- родзинки та цукати залити окропом, потримати кілька хвилин, потім обсушити та вмішати у сирну масу;
- викласти суміш у форму, застелену марлею (традиційно використовується форма у вигляді усіченої піраміди, але підійде і будь-яка інша, яку можна змайструвати, наприклад, з фольги);
- відправити у холодильник на кілька годин, краще на ніч.
Прикраса
Готову паску можна прикрасити глазур'ю, посипкою для пасок, тертою цедрою цитрусових, горіхами або сухофруктами.
Такий десерт буде справжньою окрасою великоднього застілля та додасть ще більш святкової атмосфери.
Як раніше Dialog.UA повідомляв: ніжна сирна запіканка за цим рецептом буде улюбленим частуванням усієї родини та точно не розчарує.