14 березня 2025, 15:17

Сирна запіканка, яка підкорить своєю ніжністю, – ідеальний рецепт для всієї родини

Сирна запіканка не втрачає популярності, варіацій її приготування безліч, але якщо подобається ніжна та пухка структура, скористайтеся цим рецептом.

Сирна запіканка, яка підкорить своєю ніжністю, – ідеальний рецепт для всієї родини

Сирна запіканка - це класика, яка ніколи не втрачає своєї актуальності. Її люблять дорослі за ніжну текстуру та насичений смак, а діти - за м'якість і легкість, до того ж сир багатий на кальцій, білок і корисні мікроелементи, тож така випічка не лише смачна, а й корисна. Варіацій приготування запіканки безліч: з ягодами, фруктами, родзинками або горіхами. Але якщо ви хочете домогтися по-справжньому  ніжної та легкої структури, спробуйте цей перевірений рецепт. Він дуже простий, не вимагає складних інгредієнтів, а результат точно підкорить вас, передає Dialog.UA.

Інгредієнти:

- кисломолочний сир - 700 г;

- яйця - 5 шт;

- цукор - 150 г, можна замінити медом або сиропом за смаком;

- сметана - 200 г;

- кукурудзяний крохмаль - 50 г;

- ванільний цукор - 2 г;

- дрібка солі;

- вершкове масло - 20 г;

- манна крупа - 1 ст. л. (для змащування форми вершкове масло можна замінити олією, а манку - сухарями).

Приготування

Підготовка сиру: обирайте сир із ніжною текстурою та збийте його занурювальним блендером до отримання однорідної маси.

Змішування інгредієнтів: відокремте білки від жовтків, у сирну масу додайте жовтки, сіль, цукор, ванільний цукор і сметану. Збийте все разом до пишності, потім всипте крохмаль і акуратно перемішайте.

Робота з білками: охолоджені білки збийте до щільної, стійкої піни. Обережно введіть їх у сирну масу, щоб тісто залишилося пухким.

Змастіть форму вершковим маслом і присипте манною крупою, потім рівномірно вилийте тісто.

Випікання

Духовку розігрійте до 180 C і випікайте запіканку близько 50 хвилин, поки вона не підрум'яниться.

Після випічки дайте запіканці повністю охолонути, потім наріжте на порційні шматки. Можна зверху притрусити цукровою пудрою та прикрасити листочками м'яти або будь-якими ягодами.

Ця запіканка - ідеальний варіант як для ситного сніданку або вечері, так і для легкого десерту до чаю або кави. Її ніжна, пухка текстура та приємний смак підкорять з першого шматочка. Спробуйте приготувати за цим рецептом, і він точно буде вашим фаворитом!

Раніше Dialog.UA пропонував легкий і смачний святковий десерт, який не потребує випічки, він буде чудовим вибором. Приготування млинцевого торта з вишнями займе мінімум часу та зусиль.


Автор: Светлана Романенко

Останні новини