17 жовтня 2024, 18:08

Як правильно харчуватися восени: поради дієтолога для здоров'я та гарного настрою

Восени на організм впливають похолодання, скорочення світлового дня та вологість, що потребує коригування харчування для підтримки здоров'я та гарного самопочуття.

Як правильно харчуватися восени: поради дієтолога для здоров'я та гарного настрою

З настанням осені в організмі людини відбуваються помітні зміни: скорочення світлового дня, збільшення вологості й охолодження повітря можуть негативно позначитися на настрої та загальному стані. Щоб підтримувати здоров'я у цей період, варто приділити особливу увагу збалансованому харчуванню. Про це пише ресурс "На Пенсії".

Дієтолог Тетяна Фіалкова рекомендує кілька простих, але ефективних способів організації харчування в осінній період:

- важливо щодня пити кілька чашок теплого настою із шипшини, що допоможе зміцнити імунну систему;

- також корисно починати день із однієї чайної ложки прополісного меду або меду з квітковим пилком;

- не забувайте про лимони, додавайте їх у салати, пийте лимонну воду або використовуйте у чаї;

- горіхи також мають бути невід'ємною частиною раціону: до 40 г на день допоможуть підтримувати здоров'я;

- як обідній напій рекомендується вживати 300-400 мл морквяно-гарбузового соку;

- включити у меню свіжі салати з тертим буряком, морквою, яблуками, волоськими горіхами та родзинками, заправлені медово-імбирним соусом;

- особливу увагу варто приділити рівню вітаміну D3, у разі нестачі його можна заповнити через жовтки, вершкове масло або печінку тріски;

- щоденне вживання 150 г ягід, таких як смородина, чорниця та журавлина, допоможе підтримати організм у хорошій формі;

- додавання прянощів з антибактеріальними властивостями, таких як куркума й імбир, зробить страви не тільки смачнішою, а й кориснішою;

- включення до раціону продуктів, що містять триптофан, таких як сир, риба та бобові, забезпечить гарний настрій і бадьорість у похмурі та дощові осінні дні.

Автор: Светлана Романенко

Останні новини