5 січня 2022, 17:27
Святковий десерт без випічки: рецепт торта з млинців із вишнями
Для приготування різдвяного десерту потрібно не так багато часу та сил, якщо вибрати рецепт без випічки.
Нестандартне рішення – торт із млинців. Такими ласощами вдасться легко здивувати гостей і заощадити час для себе, бо створити десерт можна швидко та легко.
Для приготування страви потрібно:
- 3 яйця;
- 1 ст. ложка вершкового масла;
- 50 г цукру піску;
- 600 мл молока;
- 250-300 г просіяного борошна;
- половинка пакетика ваніліну.
Для начинки:
- 600 мл сметани жирністю від 21% та вище;
- 100 г цукрової пудри;
- 500 г вишень;
- половинка пакетика ваніліну.
Послідовність дій
- Приготувати тісто для млинців, змішавши яйця, цукор. Вершкове масло, ванілін, молоко та борошно. (Важливо, щоб тісто вийшло однорідним, без грудочок. Для цього досвідчені господині спочатку замішують густіше тісто, ніж потрібно, а потім додають до нього потроху молоко, доводячи до потрібної консистенції).
- З отриманого тіста підсмажити млинці. Їх має вийти 15 штук.
- Для приготування крему збити сметану з пудрою та додати ванілін.
- З консервованих вишень у соку (з розморожених) злити зайву рідину та начинити ними кожен млинець, розкладаючи ягоди в один шар і загортаючи кожен у трубочку.
Взяти форму відповідного розміру та почати формувати торт:
- викласти перший шар трубочок із млинців із вишнями у кількості 5 штук;
- перемазати сметанним кремом і викласти другий шар десерту з 4 трубочок;
- знову крем і 3 трубочки, і так по спадній, поки не будуть використані всі трубочки з вишнями.
Готовий торт і зверху, і з усіх боків змастити кремом. Для прикрашання можна використовувати тертий шоколад, посипавши ним десерт. Перед подачею на стіл торт повинен постояти у холодильнику 4 години або й більше.
Смачного!
Раніше ми ділилися смачним і простим у приготуванні десертом – рецептом святкового кексу.