5 січня 2022, 17:27

Святковий десерт без випічки: рецепт торта з млинців із вишнями

Для приготування різдвяного десерту потрібно не так багато часу та сил, якщо вибрати рецепт без випічки.

Святковий десерт без випічки: рецепт торта з млинців із вишнями

Нестандартне рішення – торт із млинців. Такими ласощами вдасться легко здивувати гостей і заощадити час для себе, бо створити десерт можна швидко та легко.

Для приготування страви потрібно:

  • 3 яйця;
  • 1 ст. ложка вершкового масла;
  • 50 г цукру піску;
  • 600 мл молока;
  • 250-300 г просіяного борошна;
  • половинка пакетика ваніліну.

Для начинки:

  • 600 мл сметани жирністю від 21% та вище;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 500 г вишень;
  • половинка пакетика ваніліну.

Послідовність дій

  1. Приготувати тісто для млинців, змішавши яйця, цукор. Вершкове масло, ванілін, молоко та борошно. (Важливо, щоб тісто вийшло однорідним, без грудочок. Для цього досвідчені господині спочатку замішують густіше тісто, ніж потрібно, а потім додають до нього потроху молоко, доводячи до потрібної консистенції).
  2. З отриманого тіста підсмажити млинці. Їх має вийти 15 штук.
  3. Для приготування крему збити сметану з пудрою та додати ванілін.
  4. З консервованих вишень у соку (з розморожених) злити зайву рідину та начинити ними кожен млинець, розкладаючи ягоди в один шар і загортаючи кожен у трубочку.

Взяти форму відповідного розміру та почати формувати торт:

  • викласти перший шар трубочок із млинців із вишнями у кількості 5 штук;
  • перемазати сметанним кремом і викласти другий шар десерту з 4 трубочок;
  • знову крем і 3 трубочки, і так по спадній, поки не будуть використані всі трубочки з вишнями.

Готовий торт і зверху, і з усіх боків змастити кремом. Для прикрашання можна використовувати тертий шоколад, посипавши ним десерт. Перед подачею на стіл торт повинен постояти у холодильнику 4 години або й більше.

Смачного!

Раніше ми ділилися смачним і простим у приготуванні десертом – рецептом святкового кексу.

Автор: Алина Романенко

Останні новини