Дієтолог попереджає про небезпеку: чому цитрусові не можна вживати одразу після їжі
Цитрусові можуть принести як користь, так і шкоду організму при неправильному вживанні.
Цитрусові фрукти, як-от апельсини, лимони, грейпфрути та мандарини, є джерелом вітаміну С, антиоксидантів, клітковини й інших корисних речовин, проте вживання їх одразу після їжі може мати негативні наслідки для здоров'я.
Дієтолог Екта Сінгвал закликає не вживати їх одразу після їжі. Як пише HealthShots, у такого рішення свої наслідки.
По-перше, кислотність цитрусових може спричинити дискомфорт у шлунку, печію або загострення виразки, гастриту чи панкреатиту.
По-друге, деякі сполуки у цитрусових можуть заважати засвоєнню заліза, кальцію й інших мінералів з їжі.
По-третє, цитрусові містять натуральний цукор, який може підвищувати рівень глюкози у крові та сприяти потягу до солодкого та переїдання. У зв'язку з цим краще їсти цитрусові не після їжі, а окремо від основних прийомів їжі, наприклад, за годину до обіду або вечері. Таким чином, можна уникнути небажаних ефектів і отримати максимальну користь від цих фруктів.
Як повідомлялося раніше, помело (Citrus maxima) має кілька корисних властивостей, схожих зі звичайним грейпфрутом. Цей цитрус допомагає зміцнити імунітет і сприяє здоров'ю серця та судин.