Названо три продукти, що "вбивають" серце все життя
Деякі продукти, які часто з'являються у раціоні більшості людей, можуть завдавати шкоди серцю та судинам.
Експерти визнають, що не обов'язково займатися спортом по три години на день і їсти тільки рибу та овочі, щоб зберегти здоров'я серця. Кілька простих звичок можуть мати більше значення, пише Huffpost.
Одна з найпростіших речей - відкоригувати меню, виключивши продукти, які особливо шкідливі для серця. Тут кардіологи та дієтологи виділяють три продукти, які потрібно викреслити з раціону якомога швидше.
Бекон - це жирне м'ясо свинини, яке зазвичай смажать або запікають. Бекон містить багато насичених жирів і холестерину, які підвищують рівень "поганого" холестерину у крові та сприяють утворенню атеросклеротичних бляшок на стінках судин. Це збільшує ризик розвитку ішемічної хвороби серця, інфаркту міокарда й нсульту. Крім того, бекон містить багато нітритів і нітратів - консервантів, які за високих температур перетворюються на канцерогенні речовини, тож бекон може підвищувати ризик розвитку раку шлунка та кишківника.
Білий хліб - це хліб із борошна вищого ґатунку, яке проходить сильне очищення та оброблення. У результаті цього хліб втрачає більшу частину харчових волокон, вітамінів і мінералів, які містяться у цілісному зерні. Білий хліб має високий глікемічний індекс, тобто швидко підвищує рівень цукру у крові та спричиняє викид інсуліну. Це може призводити до розвитку цукрового діабету, ожиріння та метаболічного синдрому - факторів ризику для серцево-судинних захворювань.
Крім того, білий хліб може сприяти розвитку запалення в організмі, яке також негативно впливає на стан серця та судин.
Картопля фрі - це обсмажені у фритюрі шматочки картоплі. Картопля фрі містить багато жирів і калорій, які сприяють накопиченню зайвої ваги та підвищенню рівня холестерину у крові. Крім того, під час смаження картоплі утворюються акриламід і гетероциклічні аміни - речовини, що можуть пошкоджувати ДНК клітин і спричиняти рак. Картопля фрі також містить багато солі, яка збільшує тиск у судинах і навантаження на серце.
Як бачите, ці три продукти не тільки не приносять користі нашому організму, а й можуть серйозно нашкодити нашому здоров'ю. Медики рекомендують замінити їх на більш корисні альтернативи, як-от легке м'ясо, цільнозерновий хліб і запечена картопля.
Нагадаємо, серцево-судинні захворювання, такі як атеросклероз, гіпертонія та інфаркт міокарда, можуть бути спричинені або посилені неправильним харчуванням. А проблеми з серцем можуть розвиватися по-різному у різних людей. Важливо знати основні ознаки та симптоми, які можуть вказувати на необхідність звернутися до лікаря.
Останні новини
Осінній фрукт хурма: корисні властивості, як правильно вибирати та з чим небезпечно поєднувати
15:44"Вже поставлено рекорд", – дослідники попередили про серйозний наслідок глобального потепління
17:30Як українцям захиститися від кіберзагроз – важливі правила для користувачів Інтернету від експертів
18:01