27 листопада 2024, 18:30

Різнобарвний раціон: дієтолог назвала топ-п'ять продуктів, які потрібно вживати кожній жінці якнайчастіше

Лікар-дієтолог назвала продукти різних кольорів, які дуже благотворно впливають на жіночий організм.

Різнобарвний раціон: дієтолог назвала топ-п'ять продуктів, які потрібно вживати кожній жінці якнайчастіше

Дієтолог-ендокринолог Катерина Толстікова у своєму Instagram-акаунті розповіла про користь п'яти продуктів, які мають бути у щоденному раціоні практично кожної жінки.

Броколі. Зелений овоч містить велику кількість хімічно активних речовин, серед яких аскорбіген (який, до речі, підвищує синтез колагену), вітамін С, індолтрикарбінол, а також багато нутрієнтів, що працюють на детокс печінки.

Буряк. За словами експерта, цей продукт багато хто недооцінює. Але червоний корінь вельми корисний за рахунок власної амінокислоти бетаїну, який не руйнується навіть під час термічного оброблення. "Бетаїн прекрасно зміцнює серцево-судинну систему, а також працює на слизову оболонку шлунка та взагалі допомагає мікробіому кишківника розселятися у правильному співвідношенні", - сказала Катерина Толстікова.

Гранат. Король фруктів багатий на поліфеноли й антиоксиданти, тому жінкам дуже корисно ласувати червоними соковитими ягодами, особливо з кісточками. "Дякую" за це скаже і шлунково-кишковий тракт. Завдяки регулярному вживанню граната можна усунути запалення в організмі та запобігти окисленню клітин, а отже продовжити молодість.

Фісташки. Головна умова - вибирати не солоні та не смажені горіхи. У такому разі вони міститимуть велику кількість негемового заліза. "Так, воно погано засвоюється, але все ж таки фісташки - це чудове джерело й інших фітонутрієнтів і біофлавоноїдів", - зазначила дієтологиня.

Сочевиця. Це найкращий продукт у категорії "вуглеводи", оскільки ця крупа має низький глікемічний індекс і багата на фолієву кислоту, клітковину, антиоксиданти. Головні переваги сочевиці - поєднання низької калорійності та високого рівня поживності.

Автор: Дарья Александрова

Останні новини