Додайте до меню: які продукти харчування допоможуть полегшити біль у спині
Біль у спині може бути дуже неприємним і обмежувальним явищем, проте гарне харчування може допомогти керувати цим станом і навіть полегшити біль.
Болі у спині можуть виникнути з різних причин, але одним зі способів полегшити їх є правильне харчування. Існують продукти, які сприяють зміцненню кісток, суглобів, зв'язок і м'язів, а також зменшують запалення та напругу у хребті. Назвемо деякі з них.
Лосось та інші жирні риби
Жирні риби, такі як лосось, тунець і макрель, багаті на омега-3 жирні кислоти. Вони мають протизапальні властивості, які можуть допомогти зменшити запалення і біль у суглобах і спині.
Горіхи та насіння
Горіхи, такі як волоські горіхи та мигдаль, а також насіння чіа та льону, містять антиоксиданти й омега-3 жирні кислоти, які можуть допомогти знизити запалення та полегшити біль у спині.
Зелені овочі
Зелені овочі, такі як шпинат, броколі та кале, багаті на вітамін К, який важливий для здоров'я кісток і може допомогти зміцнити хребет.
Молочні продукти
Молочні продукти, такі як йогурт і сир, містять кальцій і вітамін D, які також сприяють здоров'ю кісток і хребта.
Цитрусові
Цитрусові фрукти, такі як апельсини, мандарини та грейпфрути, багаті на вітамін C, який допомагає відновити тканини та зв'язки, що може зменшити біль у спині.
Імбир
Імбир має антибактеріальні та протизапальні властивості. Додавання імбиру до вашої дієти у вигляді чаю або спецій може допомогти зняти біль і запалення.
Вода
Правильне зволоження організму дуже важливе для здоров'я міжхребцевих дисків і суглобів. Вода допомагає пом'якшувати структури міжхребцевих дисків і зменшує ризик їх пошкодження.
Куркума
Куркума містить куркумін, який має сильні протизапальні властивості. Можна розглянути вживання куркуми у вигляді добавки або включення її до страв.
Ці продукти допоможуть полегшити біль у спині, якщо вживати їх регулярно й у помірних кількостях. Крім того, для здоров'я хребта корисно їсти овочі та фрукти всіх видів, горіхи, насіння, рослинні олії, рибу та морепродукти. А ось продукти з високим вмістом насичених жирів, трансжирів, цукру, солі й алкоголю краще уникати, оскільки вони сприяють запаленню, набряку та руйнуванню тканин.
Раніше повідомлялося, що компресійні шкарпетки - це спеціальні шкарпетки, які чинять тиск на ноги, покращуючи кровообіг і запобігаючи набрякам, варикозу та тромбозу.
Крім цього, є певні продукти, які можуть завдавати шкоди мозку та погіршувати його функції, а також ті, які підтримають його здоров'я.
Останні новини
Осінній фрукт хурма: корисні властивості, як правильно вибирати та з чим небезпечно поєднувати
15:44"Вже поставлено рекорд", – дослідники попередили про серйозний наслідок глобального потепління
17:30