Несподівано, просто та смачно: рецепт пікантного варення із яблук з апельсинами
Рецепт пікантного варення із яблук з апельсинами допоможе створити смачний і вишуканий десерт, який узимку порадує всю родину під час чергового чаювання.
Осінь – сезон улюблених багатьма плодів яблук. Діти та дорослі часто їдять їх свіжими, господині використовують для приготування різних страв і роблять із ароматних фруктів заготовки на зиму. Найчастіше з яблук варять варення, але якщо раніше популярними були традиційні рецепти, то тепер хочеться порадувати та здивувати сім'ю новими смаками із звичних продуктів.
Про це повідомляє Діалог. UA, посилаючись на ресурс hozaika.online.
Стиглі та запашні яблука просто створені для того, щоб з них готували варення. Смак таких ласощів багато хто пам'ятає з дитинства та продовжує традицію своїх бабусь: варять його досі. Але ще смачніше, хоч і несподівано, "звучить" поєднання яблук із цитрусовими. Тонкий акорд апельсина надає характерного аромату та нового відтінку смаку.
Для приготування незвичайного варення знадобиться:
1 кг яблук;
1 апельсин;
500 г цукру піску.
Послідовність дій
1. Яблука підійдуть будь-які: і тверді сорти, і м'які. Важливо врахувати, що чим вони м'якші, тим швидше буде готове варення, а значить і час варіння потрібно зменшити. Очистити яблука від шкірки, дістати перетинки та насіння, нарізати їх дрібним кубиком.
2. Зазвичай яблука темніють, але, щоб цього не сталося, кубики можна щедро збризкати лимонним соком.
3. Є два варіанти використання апельсина: зі шкіркою та без. Для тих, кому гірка нота у солодкому десерті здається чимось пікантним, є сенс цитруси не чистити. Але хто прагне отримати тонкий і ніжний смак варення, має застосовувати для приготування м'якоть апельсина без цедри. Апельсин нарізати шматочками середніх розмірів і подрібнити за допомогою м'ясорубки або блендера.
4. Додати кашку з цитрусів до яблук і все засипати цукром і перемішати. Від цього дуже швидко з'явиться сік.
5. Поставити ємність із майбутнім варенням на середній вогонь, регулярно помішуючи.
Час приготування варення – 30 хв для м'яких сортів яблука та 50 хв, якщо плоди попалися тверді. Зрозуміти, що ласощі готові, можна на їх зовнішній вигляд: вони стануть прозорими.
Готовий продукт гарячим розлити у стерилізовані банки та закатати кришками. Укутати банки теплою ковдрою до повного остигання. Зберігати варення у темному прохолодному місці.
Раніше ми писали, як приготувати незвичайне варення з гарбуза, яке на смак нагадує екзотичні плоди манго: легко готувати, а результат перевершить всі очікування.
Дізнатись, як зварити незвичайне варення з корисної айви, яке порадує новими відтінками смаку, за простим рецептом, можна з нашої публікації.
Рекомендуємо прочитати, як зварити смачне та корисне варення з винограду, яке порадує своїм пікантним смаком.
Останні новини
Осінній фрукт хурма: корисні властивості, як правильно вибирати та з чим небезпечно поєднувати
15:44"Вже поставлено рекорд", – дослідники попередили про серйозний наслідок глобального потепління
17:30Як українцям захиститися від кіберзагроз – важливі правила для користувачів Інтернету від експертів
18:01