19 вересня 2023, 13:53

Як їсти макарони та не товстіти: розкрито секрет італійців

Багато людей задаються питанням, чому італійці їдять макарони та не товстіють.

Як їсти макарони та не товстіти: розкрито секрет італійців

Макарони - це калорійний продукт, який містить багато вуглеводів. Однак існує кілька секретів, які допомагають італійцям зберігати стрункість і здоров'я, насолоджуючись пастою.

Перший секрет - це спосіб варіння макаронів. Італійці готують макарони аль денте, тобто злегка недовареними. Такі макарони мають нижчий глікемічний індекс, ніж переварені, та не викликають різкого підвищення цукру у крові. Крім того, аль денте макарони краще засвоюються організмом і не спричиняють відчуття тяжкості у шлунку.

Другий секрет - це соус для макаронів. Італійці віддають перевагу легким соусам на основі оливкової олії, томатів, зелені, часнику й інших натуральних інгредієнтів. Вони уникають жирних вершкових соусів, сиру та м'яса у великій кількості. Легкі соуси не тільки додають макаронам смаку, а й збагачують їх корисними речовинами, такими як антиоксиданти, вітаміни та мінерали.

Третій секрет - це порції та час прийому їжі. Італійці їдять макарони не як гарнір, а як основну страву. Вони не змішують їх з іншими продуктами, крім соусу. Таким чином, вони контролюють кількість вуглеводів у своєму раціоні та не переїдають. Крім того, італійці їдять макарони на обід, а не на вечерю. Це дає їм змогу витрачати енергію протягом дня та не відкладати зайвий жир на ніч.

Отже, якщо ви хочете їсти макарони та не товстіти, то наслідуйте приклад італійців. Готуйте макарони аль денте, обирайте легкі соуси та їжте помірні порції на обід. Так ви зможете насолоджуватися цією смачною стравою та зберігати своє здоров'я та красу.

Раніше Діалог.UA пропонував ознайомитися з секретами варіння макаронних виробів на плиті, у мультиварці та мікрохвильовці.

Також ми публікували рецепт смачних і легких макаронів, які можна подати на вечерю.


Автор: Анастасия Югова

Останні новини