Нормалізує будь-який тиск і бореться зі старінням: яка каша мегакорисна для здоров'я
Пшоняна крупа – це не тільки корм для птахів, а й цінний продукт для людського здоров'я.
Пшоно містить велику кількість корисних речовин, таких як вітаміни А, В, Е, РР, магній, кальцій, залізо, фтор, калій, марганець, мідь, амінокислоти, рослинні жири, цукор і клітковина.
Корисні властивості пшоняної крупи
Захист серцево-судинної системи
Пшоно знижує рівень холестерину у крові, стабілізує кров'яний тиск і підвищує ефективність інсуліну. Це допомагає запобігти розвитку діабету, атеросклерозу, інсульту та серцевого нападу.
Нормалізує будь-який тиск
Вранці натщесерце необхідно з'їсти чайну ложку промитого сирого пшона, добре прожовуючи. Високий і низький тиск стабілізуються.
У разі гіпертонії
3 ст. ложки пшона необхідно перебрати та промити. Після цього перетовкти у ступці, підсушити та з'їсти протягом дня, не запиваючи.
Поліпшення травлення
Пшоно має ліпотропні властивості, тобто нормалізує жировий і холестериновий обмін в організмі. Клітковина у пшоні стимулює перистальтику кишківника та виводить токсини та шлаки. Пшоно також підходить для людей з непереносимістю глютену, оскільки не містить його у своєму складі.
Запобігання анемії
Пшоно є хорошим джерелом заліза, яке необхідне для виробництва гемоглобіну у крові. Крім того, пшоно містить вітамін C, який покращує засвоєння заліза та підвищує імунітет.
Запобігання передчасному старінню
Пшоно багате на антиоксиданти, які захищають клітини від вільних радикалів і окисного стресу. Пшоно також містить вітамін Е, який зміцнює шкіру, волосся та нігті.
Відновлення енергії
Пшоно є чудовим джерелом крохмалю та білка, які забезпечують організм тривалим відчуттям ситості й енергії. Амінокислоти у пшоні легко перетравлюються та засвоюються організмом.
Пшоняна каша - це простий і смачний спосіб отримати всі ці користі від пшона. Для приготування каші потрібно промити пшоняну крупу під проточною водою, залити її холодною водою у співвідношенні 1:2 і довести до кипіння на середньому вогні. Потім зменшити вогонь і варити кашу під кришкою до готовності близько 20 хвилин. Можна додати сіль, вершкове масло або інші інгредієнти за смаком.
Раніше повідомлялося, що сочевична каша - це не тільки корисна, а й смачна страва, яка підійде для сніданку, обіду або вечері. Особливо вона корисна для жінок.
Також є каша для молодості та довголіття - це комплекс корисних речовин, які сприяють поліпшенню стану шкіри, волосся, нігтів, суглобів, кісток та імунітету.
Останні новини
Революція у медицині: 3D-біопринтер друкує органи людини з неймовірною точністю за короткий час
14:22Одіссея для розчарованих: у США запустили 4-річний круїз для тих, хто хоче уникнути політичних бур
20:20