Названо дві спеції для супу, які перетворять страву на "бомбу" для імунітету
Є спеції для супів, які можуть позитивно вплинути на імунітет завдяки своїм антимікробним, протизапальним і антиоксидантним властивостям.
Якщо ви хочете приготувати суп, який не тільки зігріє вас у холодну погоду, а й зміцнить ваш імунітет, то додайте до нього дві корисні спеції - імбир і куркуму.
Куркума містить куркумін, який має сильні антиоксидантні та протизапальні властивості. Куркума може допомогти у підтримці здоров'я імунної системи та зниженні запалення в організмі. Додавайте куркуму у супи для надання їм яскравого кольору та смаку.
Імбир відомий своїми протизапальними та протимікробними властивостями. Він також може допомогти у полегшенні симптомів застуди та грипу. Додавання свіжого або меленого імбиру у суп може надати йому гостроти та приємного аромату, а також сприяти зміцненню вашого імунітету.
Простий рецепт супу з імбиром і куркумою
Інгредієнти:
1 цибуля, дрібно нарізана;
2-3 зубчики часнику, подрібнених;
1 столова ложка свіжого імбиру подрібненого;
1 чайна ложка куркуми;
1 чайна ложка кумина;
1 морква, нарізана кружечками;
1 картопля, нарізана кубиками;
1 чашка червоної (або іншої) сочевиці промитої;
1 літр овочевого бульйону;
сіль і перець за смаком;
1 лавровий лист;
2 столові ложки олії для смаження.
У глибокій каструлі розігрійте олію на середньому вогні. Додайте цибулю та часник, обсмажуйте до м'якості.
Додайте свіжий імбир, куркуму та кумин. Обсмажуйте 1-2 хвилини до виділення аромату.
Додайте моркву, картоплю та сочевицю. Перемішайте, щоб овочі вкрилися спеціями.
Влийте овочевий бульйон. Додайте лавровий лист, посоліть і поперчіть за смаком. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і дайте поварити під кришкою доти, доки сочевиця й овочі не будуть м'якими.
Перед подачею перевірте на смак і за потреби додайте сіль і перець. Видаліть лавровий лист.
Подавайте гарячим, приправленим свіжими травами, такими як кінза або петрушка.
Крім цих двох спецій, також варто розглянути використання часнику, цибулі, перцю чилі.
Раніше повідомлялося, що гвоздика - це не тільки ароматна спеція, а й цілюща рослина, яка має безліч корисних властивостей для здоров'я.
А щоденне вживання куркуми може допомогти організму справлятися зі старінням клітин і побороти запалення.
Останні новини
Як українцям захиститися від кіберзагроз – важливі правила для користувачів Інтернету від експертів
18:01Революція у медицині: 3D-біопринтер друкує органи людини з неймовірною точністю за короткий час
14:22