17 листопада 2023, 17:34

Названо дві спеції для супу, які перетворять страву на "бомбу" для імунітету

Є спеції для супів, які можуть позитивно вплинути на імунітет завдяки своїм антимікробним, протизапальним і антиоксидантним властивостям.

Названо дві спеції для супу, які перетворять страву на "бомбу" для імунітету

Якщо ви хочете приготувати суп, який не тільки зігріє вас у холодну погоду, а й зміцнить ваш імунітет, то додайте до нього дві корисні спеції - імбир і куркуму.

Куркума містить куркумін, який має сильні антиоксидантні та протизапальні властивості. Куркума може допомогти у підтримці здоров'я імунної системи та зниженні запалення в організмі. Додавайте куркуму у супи для надання їм яскравого кольору та смаку.

Імбир відомий своїми протизапальними та протимікробними властивостями. Він також може допомогти у полегшенні симптомів застуди та грипу. Додавання свіжого або меленого імбиру у суп може надати йому гостроти та приємного аромату, а також сприяти зміцненню вашого імунітету.

Простий рецепт супу з імбиром і куркумою

Інгредієнти:

1 цибуля, дрібно нарізана;

2-3 зубчики часнику, подрібнених;

1 столова ложка свіжого імбиру подрібненого;

1 чайна ложка куркуми;

1 чайна ложка кумина;

1 морква, нарізана кружечками;

1 картопля, нарізана кубиками;

1 чашка червоної (або іншої) сочевиці промитої;

1 літр овочевого бульйону;

сіль і перець за смаком;

1 лавровий лист;

2 столові ложки олії для смаження.

У глибокій каструлі розігрійте олію на середньому вогні. Додайте цибулю та часник, обсмажуйте до м'якості.

Додайте свіжий імбир, куркуму та кумин. Обсмажуйте 1-2 хвилини до виділення аромату.

Додайте моркву, картоплю та сочевицю. Перемішайте, щоб овочі вкрилися спеціями.

Влийте овочевий бульйон. Додайте лавровий лист, посоліть і поперчіть за смаком. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і дайте поварити під кришкою доти, доки сочевиця й овочі не будуть м'якими.

Перед подачею перевірте на смак і за потреби додайте сіль і перець. Видаліть лавровий лист.

Подавайте гарячим, приправленим свіжими травами, такими як кінза або петрушка.

Крім цих двох спецій, також варто розглянути використання часнику, цибулі, перцю чилі.

Раніше повідомлялося, що гвоздика - це не тільки ароматна спеція, а й цілюща рослина, яка має безліч корисних властивостей для здоров'я.

А щоденне вживання куркуми може допомогти організму справлятися зі старінням клітин і побороти запалення.

Автор: Анастасия Югова

Останні новини