24 листопада 2021, 17:04

Просто тане у роті: рецепт соковитої й ароматної скумбрії, запеченої у рукаві

Риба, яка просто тане у роті, вийде у тих, хто приготує соковиту й ароматну скумбрію, запечену у рукаві.

Просто тане у роті: рецепт соковитої й ароматної скумбрії, запеченої у рукаві

Звичайну рибу можна приготувати дуже смачно – вона просто танутиме у роті та захоплюватиме соковитістю та тонким смаком. Для приготування страви знадобляться звичні продукти, але результат перевершить всі очікування.

Простий рецепт смачної скумбрії можна знайти на сторінці my__recepty в Instagram.

Для приготування знадобиться:

  • 2 свіжоморожені скумбрії;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 ст. ложки кетчупу та стільки ж майонезу;
  • половинка лимона;
  • сіль і спеції на смак.

Послідовність дій

  1. Рибу треба розморозити заздалегідь. Очистити від луски, обрізати голову та плавці, вийняти нутрощі та помити під струменем проточної води. Щоб страва не мала гіркого присмаку, важливо ретельно зачистити її зсередини, прибравши чорну плівку.
  2. Нарізати скумбрію порційними шматочками приблизно по 3 см.
  3. Очистити цибулю та нарізати її півкільцями.
  4. Рибу помістити у миску. Додати кетчуп і майонез, посолити, поперчити та додати спеції до свого смаку.
  5. З половинки лимона вичавити сік і полити ним шматочки скумбрії, а потім акуратно перемішати.
  6. Потрібно залишити рибу на 30 хвилин постояти у маринаді, тільки після цього її слід готувати.
  7. Викласти цибулю у рукав для запікання, а поверх неї – рибу.
  8. Рукав зав'язати з двох сторін і відправити у розігріту духовку.

Час приготування – 40 хвилин за температури 180 °C. Через цей час дістати рибу з духовки, рукав розрізати та відправити скумбрію допікатися ще на 10 хвилин. На ній має з'явитися рум'яна скоринка. Страву подавати до столу гарячою.

Смачного!

Раніше ми ділилися оригінальним рецептом лінивої "Шуби".

Нагадаємо незвичайний рецепт салату з крабовими паличками за 5 хвилин.

Пропонуємо дізнатися рецепт омлету з крабовими паличками, який порадує ніжним смаком.

Автор: Алина Романенко

Останні новини