9 грудня 2021, 16:44
Ситно, смачно, оригінально: рецепт картоплі, фаршированої оселедцем, під назвою "Шикарна вечеря"
Незвичайна й оригінальна страва, яка стане смачною та ситною вечерею для всієї родини, – фарширована картопля з пікантною начинкою.
З картоплі можна приготувати багато різних страв на будь-який смак. Але якщо всі традиційні страви ви вже багато разів готували, саме час здивувати сім'ю чимось нетривіальним. Незабутній та оригінальний смак – так можна сказати про фаршировану картоплю "Шикарна вечеря".
Для приготування потрібно:
- 4 картоплини;
- 70 г слабосолоного оселедця;
- 2 ст. ложки майонезу;
- 2 ч. ложки меду, стільки ж французької та діжонської гірчиці;
- сіль і зелень до свого смаку.
Послідовність дій
- Картоплю добре вимити під проточною водою, проколоти бульби вилкою, викласти на лист і запекти у духовці. Час приготування – 1 година при температурі 220°C.
- Зелень помити, підсушити паперовими рушниками та подрібнити.
- Щоб приготувати соус, потрібно змішати майонез, мед і два види гірчиці.
- Філе оселедця нарізати дрібними шматочками та помістити у соус.
- Готову картоплю дістати з духовки, залишити на якийсь час охолонути, після чого у кожному клубні зробити хрестоподібний надріз і трохи натиснути. В результаті утвориться ямка. Саме у неї помістити оселедець у соусі.
- Посипати готову страву подрібненою зеленню та подавати до столу.
Приємного апетиту!
Раніше ми ділилися рецептом соковитої картопляної запіканки нашвидкуруч.
Нагадаємо тонкощі приготування ароматної та соковитої картоплі по-грецьки.