18 листопада 2021, 16:41

Швидко, просто, ароматно: рецепт картоплі з сиром по-шведськи порадує пікантним смаком

Рецепт картоплі з сиром по-шведськи порадує пікантним смаком, тонким ароматом та швидкістю приготування.

Швидко, просто, ароматно: рецепт картоплі з сиром по-шведськи порадує пікантним смаком

Восени, коли урожай картоплі зібраний, господині часто готують усілякі страви з цього овоча. Щоб здивувати та порадувати рідних, варто приготувати для них картоплю з сиром по-шведськи. Готується швидко та просто, а з'їдається миттєво.

Про це повідомляє Діалог. UA.

Для приготування знадобиться:

  • 4 великі картоплини (бажано вибирати рівні бульби без видимих ушкоджень);
  • 200 г твердого сиру;
  • сіль, спеції, рослинна олія на смак.

Послідовність дій

  1. Оскільки картопля для страви використовується неочищена, її потрібно ретельно вимити та витерти насухо паперовим рушником.
  2. У кожній бульбі потрібно зробити часті надрізи, не дорізаючи картоплю повністю. 
  3. Сир нарізати скибочками розміром із розрізи на картоплі.
  4. Картоплю помістити у місткість, посолити, поперчити та змастити олією.
  5. Найскладніший етап – вставити скибочки сиру у розрізи на картоплі.
  6. Деко застелити фольгою, на яку спершу додати кілька крапель олії, а потім викласти картоплю.
  7. Час приготування страви у духовці – 1 година і 20 хвилин при температурі 180°C. Подавати картоплю по-шведськи до столу гарячою з будь-яким соусом.

Смачного!

Раніше ми ділилися рецептом картоплі по-португальськи, смачного та універсального гарніру на всі випадки життя.

Пропонуємо дізнатися рецепт картоплі по-селянськи, який полонить смаком і заощадить час.

Рекомендуємо прочитати секрети приготування картопляних драників нашвидкуруч.

Автор: Алина Романенко

Останні новини