Швидко, просто, ароматно: рецепт картоплі з сиром по-шведськи порадує пікантним смаком
Рецепт картоплі з сиром по-шведськи порадує пікантним смаком, тонким ароматом та швидкістю приготування.
Восени, коли урожай картоплі зібраний, господині часто готують усілякі страви з цього овоча. Щоб здивувати та порадувати рідних, варто приготувати для них картоплю з сиром по-шведськи. Готується швидко та просто, а з'їдається миттєво.
Про це повідомляє Діалог. UA.
Для приготування знадобиться:
- 4 великі картоплини (бажано вибирати рівні бульби без видимих ушкоджень);
- 200 г твердого сиру;
- сіль, спеції, рослинна олія на смак.
Послідовність дій
- Оскільки картопля для страви використовується неочищена, її потрібно ретельно вимити та витерти насухо паперовим рушником.
- У кожній бульбі потрібно зробити часті надрізи, не дорізаючи картоплю повністю.
- Сир нарізати скибочками розміром із розрізи на картоплі.
- Картоплю помістити у місткість, посолити, поперчити та змастити олією.
- Найскладніший етап – вставити скибочки сиру у розрізи на картоплі.
- Деко застелити фольгою, на яку спершу додати кілька крапель олії, а потім викласти картоплю.
- Час приготування страви у духовці – 1 година і 20 хвилин при температурі 180°C. Подавати картоплю по-шведськи до столу гарячою з будь-яким соусом.
Смачного!
Раніше ми ділилися рецептом картоплі по-португальськи, смачного та універсального гарніру на всі випадки життя.
Пропонуємо дізнатися рецепт картоплі по-селянськи, який полонить смаком і заощадить час.
Рекомендуємо прочитати секрети приготування картопляних драників нашвидкуруч.