6 січня 2022, 18:05

Пікантна та корисна заправка для салатів і бутербродів: рецепт майонезу з авокадо

Щоб звичні страви набули нових цікавих ноток смаку, досить просто заправити їх майонезом з авокадо.

Пікантна та корисна заправка для салатів і бутербродів: рецепт майонезу з авокадо

Авокадо не лише можна порізати у салат або намастити на хліб, але можна з цього екзотичного плоду приготувати дієтичний майонез. Така заправка буде не тільки смачною, але й корисною, а ще вона додасть нових відтінків смаку звичній їжі.

Для приготування знадобиться:

  • 150 г м'якоті стиглого авокадо;
  • 1 ч. ложка соку лайма чи лимона;
  • 0.5 ч. ложки готової гірчиці;
  • 2 ст. ложки рослинної олії (краще оливкової);
  • сіль на смак.

Послідовність дій

  1. Помити авокадо, розрізати навпіл, дістати кісточку та витягти з нього м'якуш.
  2. У високу місткість помістити м'якуш авокадо, влити сік лимона й олію, додати гірчицю, посолити.
  3. Збити всі інгредієнти блендером, охолодити, а потім використовувати як заправку до салатів або для приготування бутербродів.
  4. Майонез з авокадо стане гідною альтернативою для тих, хто веде здоровий спосіб життя, стежить за фігурою та воліє вживати лише корисні натуральні продукти.

Важливий момент: на створення такого домашнього майонезу піде всього кілька хвилин часу.

Смачного!

Раніше ми повідомляли рецепт оригінального святкового м'ясного салату "Черепашиний вальс".

Пропонуємо дізнатися рецепт оригінальної закуски до свята торт "Снігуронька".

Рекомендуємо прочитати рецепт смачного святкового салату на швидку руку.

Автор: Алина Романенко

Останні новини