18 вересня 2021, 15:29

Рецепт смачного шашлика з риби на мангалі: головні секрети приготування

На приготування рибного шашлику знадобиться менше часу, ніж для м'ясного, але вийде він не менш смачним.

Рецепт смачного шашлика з риби на мангалі: головні секрети приготування

Коли ми говоримо про шашлик, то дуже часто назва цієї страви асоціюється з м'ясом. Однак чудовий шашлик можна приготувати і з інших продуктів. Зокрема, дуже смачний і корисний шашлик з риби, особливо - якщо знати тонкощі його приготування.

Для шашлику підійде будь-яка риба середнього або великого розміру, свіжа та жирна, не кістлява. Рибу середнього розміру можна смажити цілком, а велику бажано попередньо порізати на стейки. Палтуса або тріску краще готувати на мангалі у спеціальних решітках для барбекю.

Для шашлику найкращим чином підходять: осетер, лосось, пангасіус, скумбрія, морський лящ, короп, сібас, пікша, сьомга, тунець, тріска, дорада.

Особливий маринад для риби не потрібен, якщо вона свіжа. Можна додати тільки сік лимона, а також пряні трави.

Ось чудовий рецепт приготування риби на мангалі.

Для страви потрібні: кілограм лосося (безкісткове філе), 2 лимона, перець і сіль за смаком, 3 столові ложки рослинної олії, 100-150 мл гранатового соку, 1-2 цибулини, 3-4 помідора.

Спосіб приготування

Складіть рибу у глибоку ємність, посоліть і поперчіть. Залийте шматочки гранатовим соком і соком одного лимона. А другий лимон поріжте та відправте у загальну масу. Потім додайте олію і спеції, все добре перемішайте. Залиште заготовку на 2 години, щоб риба добре промаринувалося.

Через дві години розмістіть на решітку промариновані шматочки риби, а також порізані на кільця цибулю тапомідори. Обсмажуйте на вугіллі до готовності, приблизно 10-12 хвилин.

Також є чудовий рецепт приготування коропа з овочами.

Для страви потрібні: короп, чорний перець і сіль (за смаком), 2-3 лимона, 150 г томатної пасти, 100 г рослинного масла.

Спосіб приготування

Тушка коропа промивається й очищується від луски, нутрощів та плавників. Потім розрізається на стейки шириною 1,5-2 см. Ці стейки викладаються у глибокий посуд, їх треба посолита та додати перцю. Потім поливаються соком лимона та рослинним маслом, їх добре перемішують і залишаються у прохолодному місці для маринування.

Через годину стейки нанизуються на шампур, щоб вони не провисали. Можна також викласти стейки на решітці для гриля. На інші шампури можна нанизати гриби та томати.

Шампури розміщуються над вугіллям. При приготуванні потрібно часто перевертати шампури. Такий шашлик зазвичай готується хвилин 15.

Нагадаємо про секрет смачного шашлику зі свинини по-кавказьки: що потрібно знати, щоб страва вийшла смачною і ситною.

Раніше стало відомо, який шашлик можна приготувати під час посту та їсти його без шкоди для здоров'я.

Також повідомлялося про три перевірених способах приготування шашлику в духовці. Вони підійдуть для тих, хто любить відпочивати на природі, але з якоїсь причини не зміг поїхати на пікнік.

Автор: Надежда Никитина

Останні новини