3 лютого 2022, 16:20

Апетитно й ароматно: тонкощі приготування по-справжньому смачного борщу

Звичну, на перший погляд, страву української кухні смачно приготувати під силу не кожній господині, навіть дуже досвідченій.

Апетитно й ароматно: тонкощі приготування по-справжньому смачного борщу

Борщ – це не тільки набір правильно підібраних продуктів, а й послідовність дій. Улюблене багатьма перша страва належить до розряду складних страв, тому для її створення важливу роль відіграє багато різних тонкощів.

Щоб бульйон був наваристим і смачним, м'ясо потрібно заливати холодною водою та додати сюди всі спеції. Помилка приправляти вже готову страву: робити це потрібно на першому етапі – під час варіння бульйону. Але солити борщ правильніше приблизно за 30 хвилин до закінчення варіння.

Доварити тверду капусту, але при цьому не переварити решту овочів просто, якщо зменшити вогонь під каструлею до мінімуму. Борщ буде томитися, а капуста швидко дійде до кондиції.

Сметану та майонез додавати рекомендується вже у готову страву, а не під час його приготування. Борщ може втратити колір, він стане дуже калорійним, а це не кожному подобається.

Щоб буряк не втратив колір, важливо варити його не у борщі, а окремо. Зварити повністю, подрібнити (дрібно нарізати соломкою або натерти на великій тертці), а потім трохи потушкувати на сковороді, додавши щіпку лимонної кислоти.

Під час приготування заправки для борщу спеціалісти рекомендують додавати хоча б 1 чайну ложку цукру. Саме так смак вийде збалансованим, а якщо додати дрібку меленої кориці, то ще й пікантним.

Раніше ми ділилися тонкощами приготування найніжніших м'ясних фрикадельок.

Пропонуємо дізнатися тонкощі приготування ніжних і соковитих картопляних котлет.

Рекомендуємо також дізнатися про тонкощі приготування ароматного, смачного глінтвейну.

Автор: Алина Романенко

Останні новини