Ніжне картопляне пюре з пікантним м'ясним соусом: готується швидко, а з'їдається моментально
Рецепт найніжнішого картопляного пюре з пікантним м'ясним соусом підкаже, як можна приготувати швидко та легко дивовижне блюдо.
Пюре - одна з найпопулярніших страв із картоплі. Кожна господиня має свій секрет приготування простої страви. Але якщо ніжне пюре доповнити пікантним соусом з м'яса, то вийде смачне та ситне основне блюдо.
Ознайомитися з рецептом простого у приготуванні картопляного пюре з м'ясом у томатному соусі можна на сторінці katyamull в Instagram.
Для створення такого блюда знадобляться прості та звичні продукти.
Інгредієнти для приготування:
- 5 штук крупної картоплі;
- 100 г вершкового масла;
- 100 мл. молока.
Для приготування соусу знадобиться:
- 2 курячих філе;
- 50 г томатної пасти;
- 100 мл сметани;
- 1 зубчик часнику;
- пів цибулини;
- зелень, сіль і спеції за смаком.
Послідовність дій
1. Очистити, промити та нарізати картоплю.
2. Налити у каструлю воду, помістити туди картоплю та варити до готовності.
3. Ще гарячу картоплю треба пом'яти, а потім додати у пюре масло та молоко.
4. Важливо солити блюдо не під час, а відразу після приготування, як тільки буде злита зайва вода.
Послідовність приготування соусу
1. Куряче філе промити й обсушити за допомогою паперових рушників.
2. Нарізати м'ясо тонкими смужками.
3. На розігріту сковороду з рослинним маслом відправити тушкуватися дрібно нарізану цибулю та часник.
4. Коли на овочах з'явиться золотава скоринка, додати на сковорідку м'ясо.
5. Готувати слід на маленькому вогні близько 10 хв.
6. Коли зайва рідина випарується, змішати сметану та томатну пасту.
У результаті отриману суміш додати до м'яса й овочів. Потомити блюдо ще 5 хв, додати зелень і вимкнути під сковорідкою вогонь. Подавати до столу теплим.
Під постом пішли коментарі:
"Мій вечеря сьогодні. Дякую!
Просто, но так смачно. Дякую за рецепт!
Коли читаєш рецепт і розумієш, що в тебе є всі інгредієнти. Буду готувати.
Клас. Дуже просто".
Контекст: пюре (фр. рurée, від старофр. рurer - очищати) - перетерті або розім'яті плоди, коренеплоди і так далі. У повсякденному житті пюре найчастіше використовується як гарнір до м'ясних страв. Оскільки протерті продукти легко засвоюються організмом, пюре - один з основних видів дитячого харчування (з 6-місячного віку). Для цього використовуються фруктові, овочеві, м'ясні види пюре.
Раніше ми публікували рецепти смачного картопляного пюре. Ознайомитися з ними можна у нашій публікації.
Яке блюдо з картоплі у мундирі приготувати для своєї сім'ї, щоб попросили добавки, можна прочитати у нашому матеріалі.
Навчитися готувати смачні картопляні коржі з подвійною начинкою, можна, ознайомившись з рецептом у нашій публікації.