Рецепт гарбуза по-турецьки від Лізи Глинської: східний десерт для всієї родини
Переможниця проєкту "МастерШеф" Ліза Глінська поділилася рецептом гарбуза по-турецьки, який припаде до душі всім членам родини.
Відомий кулінар Ліза Глінська часто ділиться цікавими рецептами різних страв. Цього разу на своєму каналі у YouTube переможниця проєкту "МастерШеф" розмістила відео з покроковим рецептом приготування гарбуза по-турецьки.
Для приготування вишуканого та корисного десерту знадобиться:
- 1 кг вже очищеного гарбуза;
- пів кілограма цукру-піску;
- волоські горіхи;
- спеції (кардамон, кориця чи бадьян).
Послідовність дій
- Гарбуз солодких сортів очистити від шкірки, промити м'якуш і нарізати на шматочки.
- Взяти каструлю відповідного розміру і скласти гарбуз.
- Додати цукор і спеції.
- З пергаментного паперу потрібно вирізати коло, накрити вміст каструлі та залишити постояти на 2 години.
- Коли гарбуз пустить сік, поставити каструлю на вогонь. Варити на повільному вогні близько 1 години. За цей час шматочки гарбуза просочаться цукровим сиропом і прянощами.
Подавати страву до столу теплою, прикрасивши подрібненими волоськими горіхами.
Смачного!
Контекст: *Ліза Глинська про себе пише, що вона народилася 29 вересня 1983 року у місті Запоріжжі. У Києві працювала спочатку консультантом мережі Brocard, візажистом, тренінг-менеджером та артдиректором великої компанії. Взяла участь і стала переможцем кулінарного шоу "МайстерШеф-2" на телеканалі "СТБ". Закінчила кулінарний курс у всесвітньо відомій французькій кулінарній школі Le Cordon Bleu.
Раніше ми ділилися рецептом італійської запіканки з гарбуза, який здивує неперевершеним смаком.
Простий рецепт дозволить легко приготувати картопляні оладки з гарбузом, які швидко з'їдять і попросять добавки всі члени родини.
Дізнайтеся рецепт незвичайного варення з гарбуза, яке на смак нагадує екзотичні плоди манго, його легко готувати, а результат перевершить всі очікування.