24 січня 2022, 15:20

Соковито, ніжно, ароматно: рецепт запеченої скумбрії, яка тане у роті

Складно переоцінити користь рибних страв, але не менш важливо зробити їх смачними й апетитними.

Соковито, ніжно, ароматно: рецепт запеченої скумбрії, яка тане у роті

Якщо хочеться порадувати сім'ю рибою, то є сенс запекти у духовці скумбрію. Її аромат рознесеться квартирою ще до того, як страва буде готова, а ніжний смак запам'ятається надовго.

Для приготування потрібно:

  • 2 заморожені скумбрії;
  • 3 ст. ложки сметани;
  • 1 лимон;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. ложки рослинної олії;
  • сушена зелень;
  • сіль і приправи (можна використовувати готову суміш для рибних страв).

Послідовність дій

  1. Рибу розморозити, почистити, відрізати плавники та голову, дістати кістки та добре вимити зсередини.
  2. Скумбрію підсушити паперовими рушниками, прибравши зайву воду.
  3. На кожній тушці гострим ножем потрібно зробити глибокі розрізи та посолити.
  4. Цибулину почистити, помити та нарізати кільцями.
  5. Лимон помити та нарізати кільцями.
  6. У кожен надріз на рибі вкласти кружечки цибулі та лимона, чергуючи їх.
  7. Цибулю, що залишилася, та лимон помістити всередину скумбрії.
  8. У глибоку тарілку покласти сметану та змішати її з приправою та сушеною зеленню.
  9. Отриманою сумішшю зі сметани та спецій змастити тушки риби.
  10. Форму для запікання змастити олією, викласти скумбрію та поставити запікатися у розігріту духовку.
  11. Час приготування – 40-45 хвилин при температурі 180 °C. Зрозуміти, що риба готова, просто: на ній з'явиться золота скоринка.

Страву подавати до столу гарячою.

Смачного!

Раніше ми повідомляли рецепт соковитої й ароматної скумбрії, запеченої у рукаві.

Нагадаємо рецепт гарячих бутербродів із пікантною начинкою зі шпротами.

Автор: Алина Романенко

Останні новини