24 січня 2022, 15:20
Соковито, ніжно, ароматно: рецепт запеченої скумбрії, яка тане у роті
Складно переоцінити користь рибних страв, але не менш важливо зробити їх смачними й апетитними.
Якщо хочеться порадувати сім'ю рибою, то є сенс запекти у духовці скумбрію. Її аромат рознесеться квартирою ще до того, як страва буде готова, а ніжний смак запам'ятається надовго.
Для приготування потрібно:
- 2 заморожені скумбрії;
- 3 ст. ложки сметани;
- 1 лимон;
- 1 цибулина;
- 2 ст. ложки рослинної олії;
- сушена зелень;
- сіль і приправи (можна використовувати готову суміш для рибних страв).
Послідовність дій
- Рибу розморозити, почистити, відрізати плавники та голову, дістати кістки та добре вимити зсередини.
- Скумбрію підсушити паперовими рушниками, прибравши зайву воду.
- На кожній тушці гострим ножем потрібно зробити глибокі розрізи та посолити.
- Цибулину почистити, помити та нарізати кільцями.
- Лимон помити та нарізати кільцями.
- У кожен надріз на рибі вкласти кружечки цибулі та лимона, чергуючи їх.
- Цибулю, що залишилася, та лимон помістити всередину скумбрії.
- У глибоку тарілку покласти сметану та змішати її з приправою та сушеною зеленню.
- Отриманою сумішшю зі сметани та спецій змастити тушки риби.
- Форму для запікання змастити олією, викласти скумбрію та поставити запікатися у розігріту духовку.
- Час приготування – 40-45 хвилин при температурі 180 °C. Зрозуміти, що риба готова, просто: на ній з'явиться золота скоринка.
Страву подавати до столу гарячою.
Смачного!
Раніше ми повідомляли рецепт соковитої й ароматної скумбрії, запеченої у рукаві.
Нагадаємо рецепт гарячих бутербродів із пікантною начинкою зі шпротами.