30 вересня 2021, 16:37

Швидко, смачно та мінімум продуктів: покроковий рецепт лінивих вареників з картоплею та пікантною засмажкою

Картопляні ліниві вареники з грибною засмажкою будуть прекрасним рішенням не тільки для сімейної вечері, а й святкового столу.

Швидко, смачно та мінімум продуктів: покроковий рецепт лінивих вареників з картоплею та пікантною засмажкою

Картопляні ліниві вареники з грибною засмажкою будуть прекрасним рішенням і для сімейної вечері, і святкового столу, причому для приготування цієї страви не потрібні дорогі продукти, що у наш час дуже актуально.

Рецептом лінивих картопляних вареників поділилися на сторінці "Мої рецепти" в "Інстаграм".

Картопляні ліниві вареники - це дуже смачна страва, і готуються вони легко та швидко.

Отже, на 4 персони будуть потрібні такі продукти

картопля - 3 шт. середнього розміру; 

борошно пшеничне - 130-160 г; 

сіль -1 ч. л .;

соняшникова або оливкова олія (для пюре) - 2 ст. л.

Для засмажки необхідні такі інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт .; печериці свіжі (можна будь-які гриби на ваш смак) - 200 г; рослинне масло - 2 ст. л.

Приготування лінивих картопляних вареників

1. Відварити картоплю у "мундирі", остудити, очистити, нарізати у ємність шматочками.

2. Додати сіль з рослинним маслом і перетворити масу у пюре (розминати, поки не залишиться грудочок).

3. Потім вмішати туди просіяне борошно (приблизно півсклянки) та замісити тісто. Необхідно домогтися того, щоб воно не прилипало до рук, вийшло м'якої консистенції та добре розкочувалося, тому кожна господиня має вирішити, скільки борошна додати, виходячи з його якості та клейковини.

4. Отриману масу (тісто) розділити на кілька частин, кожна з них розкочується у вигляді "ковбаски".

5. Порізати їх невеликими шматочками, обваляти у борошні, притиснути пальцями, надавши їм бажану форму. Отже, вареники сформували.

6. Варити вареники потрібно у киплячій підсоленій воді з лавровим листом, причому відразу перемішати, як тільки вони потраплять у воду, щоб уникнути злипання.

Коли вареники спливуть і збільшаться у розмірі, це сигнал, що вони зварилися.

Приготування засмажки

1. Дрібно нарізану цибулину необхідно обсмажити у соняшниковій або оливковій олії на сковороді.

2. Додати до цибулі нарізані дрібно печериці (або інші гриби). Обсмажити до готовності.

Зварені ліниві вареники дістати з каструлі шумівкою, переклавши їх відразу у сковороду з грибною засмажкою. Ретельно обсмажити. Подавати до столу гарячими.

Смачного!

Довідка: вареники є українським національним блюдом і являють собою зварені вироби з прісного тіста з різними начинками: з овочів, грибів, фруктів, сиру, картоплі та ягід. Вареники у 19-м столітті були відомі також селянам Курської губернії.

Ліниві вареники розглядаються як різновид традиційних вареників, які не потребують довгого ліплення, або є окремим блюдом.

Подавати вареники потрібно гарячими зі сметаною і / або вершковим маслом. Солодкі вареники з вишнею або сиром часто посипаються цукром або поливаються варенням. Вареники з картоплею прийнято подавати зі смаженою цибулею й олією.

З картоплі та борошна можна приготувати й інші смачні страви.

Нагадаємо, гість на порозі: смачний пиріг з трьох інгредієнтів - покроковий рецепт.

Також пропонуємо відеорецепт картопляного тарта, якому аплодували у Мережі: божественний смак, доступний кожному.

Варто дізнатися лайфхак, як правильно смажити картоплю, щоб блюдо набуло чудового смаку.

Автор: Диалог.UA

Останні новини