1 листопада 2021, 13:53

Ситна та смачна вечеря: рецепт запеченої картоплі у гірчиці порадує простотою та швидкістю приготування

Запечена картопля з гірчицею буде ситною та смачною вечерею для всієї родини, яку господиня зможе приготувати швидко та легко, дотримуючись простого покрокового рецепта.

Ситна та смачна вечеря: рецепт запеченої картоплі у гірчиці порадує простотою та швидкістю приготування

Нагодувати свою сім'ю смачно та ситно сучасна жінка може навіть у тому випадку, якщо на приготування їжі витратить мінімум часу. Рецепт запеченої картоплі з гірчицею простий у виконанні, але завжди тішить результатом: страва виходить соковитою й апетитною.

Для приготування страви знадобиться:

1кг картоплі; 

5 зубчиків часнику; 

50 г гірчиці; 

3 ст. ложки рослинної олії; 

сіль і спеції за смаком;

свіжа зелень.

Послідовність дій

1. Картоплю очистити, добре вимити та нарізати на часточки. 

2. Налити воду у каструлю та поставити на вогонь. Коли вода почне кипіти, помістити у неї картоплю. 

3. Варити картоплю від 5 до 10 хв (залежно від сорту) з моменту закипання. 

4. Тим часом увімкнути духовку, щоб вона розігрілася. 

5. Роздавити часник і змішати його з гірчицею. 

6. Форму для запікання змастити олією, розкласти часточки провареної картоплі, щедро змастивши сумішшю з часнику та гірчиці. 

7. Посолити, додати спеції за смаком і все ретельно перемішати у формі для запікання. 

8. Час приготування запеченої картоплі з гірчицею - 40-50 хв при температурі 200 °C. 

9. Зелень вимити та подрібнити. Вона знадобиться для подачі готової страви.

Переконавшись, що картопля готова, викласти її з форми на блюдо відповідного розміру, посипавши дрібно нарізаною петрушкою або кропом. Страву подавати до столу гарячою.

Смачного!

Раніше ми ділилися секретами приготування хрусткої та соковитої картоплі у духовці.

Рецепт ніжної картоплі з часником під сирною скоринкою з яскравим смаком і тонким ароматом можна знайти у нашому матеріалі. 

Рекомендуємо прочитати нашу публікацію, щоб дізнатися, що таке картопляна тортилья, яка приємно здивує своїм смаком.

Автор: Алина Романенко

Останні новини