3 листопада 2021, 16:43

Рецепт картоплі по-португальськи: смачний та універсальний гарнір на усі випадки життя

Простий рецепт картоплі по-португальськи порадує швидкістю приготування, а сама страва буде смачним та універсальним гарніром на усі випадки життя.

Рецепт картоплі по-португальськи: смачний та універсальний гарнір на усі випадки життя

Щоб приготувати смачну та ароматну страву для усієї родини, потрібно не так багато: мінімум продуктів і гарний настрій. Картопля по-португальськи - проста у приготуванні їжа, яка порадує результатом. Сім'я з вдячністю їстиме рум'яну та найніжнішу картоплю, а господиня заощадить час і сили для себе.

Знайти рецепт можна на сторінці my__recepty в Instagram.

Для приготування знадобиться:

  • картопля;
  • часник;
  • розмарин;
  • оливкова олія;
  • вершкове масло;
  • крупна сіль.

Послідовність дій

  1. При виборі картоплі важливо керуватися одним правилом: віддавати перевагу сорту з тонкою шкіркою. Ідеальний варіант – підібрати картоплю однакового розміру. Бульби добре вимити під проточною водою, але не чистити.
  2. Зварити картоплю у мундирі до повної готовності. Для приготування картоплі по-португальськи підійде тільки та картопля, яка не лопнула і не розвалилася під час варіння.
  3. Злити воду з готової картоплі та дати їй можливість трохи охолонути, щоб на наступному етапі приготування не обпекти собі руки.
  4. Придавити чайною ложечкою кожну картоплину, але робити це дуже акуратно, щоб у результаті шкірка трохи тріснула, але бульби не розвалилися.
  5. Викласти картопля у форму для запікання, змащену оливковою олією. Часник нарізати часточками та помістити на дно форми, а потім викласти картоплю.
  6. Посипати картоплю крупною сіллю та розмарином (якщо немає свіжої зелені, то підійде й сушена).
  7. На кожну картоплину покласти по пів столової ложки вершкового масла (чим бульби більші, тим більше знадобиться олії). Як варіант - полити оливковою олією. Усе залежить від смакових уподобань господині та її родини.

Запікати в добре прогрітій духовці до появи рум'яної скоринки. Страву подавати до столу гарячою, поливши картоплю ароматною олією, в якій вона готувалася.

Смачного!

Раніше ми ділилися рецептом картопляної запіканки по-іспанськи, яка порадує своїм смаком і простотою приготування.

Дізнатися рецепт запеченої картоплі у гірчиці, страви, яка порадує простотою та швидкістю приготування, можна з нашого матеріалу.

Рекомендуємо прочитати у нашій публікації, як приготувати смачну та ніжну картоплю під сирною скоринкою.

Автор: Алина Романенко

Останні новини