22 листопада 2021, 16:20
Смачний та ароматний алкогольний напій домашнього приготування: рецепт лікеру з хурми
Смачний та ароматний алкогольний напій домашнього приготування: рецепт лікеру з хурми
Якщо хочеться побалувати себе та здивувати гостей алкогольним напоєм власного приготування, то саме час зробити лікер із хурми. Незабутній смак і можливість скуштувати напій вже за кілька днів стануть аргументом на користь того, щоб взятися за виробництво лікеру прямо зараз.
Для приготування напою потрібно:
- 500 мл горілки або домашнього самогону;
- 250 г хурми;
- 1 лимон;
- 50 г цукру-піску.
Послідовність дій
- Хурму помити, видалити плодоніжку та нарізати шматочками.
- Для приготування найкраще підійде скляна банка або пляшка з широкою шийкою. Скласти у цю місткість спочатку шматочки хурми.
- Лимон ошпарити окропом і лише після цього очистити від шкірки. Одну половину цитрусу потрібно нарізати шматочками та додати у банку до хурми. З другої половинки лимона вичавити сік і додати до інших інгредієнтів лікеру.
- Висипати у банку цукор і влити горілку. Як варіант можна використовувати самогон і коньяк.
- Прибрати банку у темне прохолодне місце, де лікер повинен настоятися кілька днів.
Коли напій буде готовий, його слід процідити.
Смачного!
Раніше ми ділилися тонкощами приготування ароматного, смачного глінтвейну – напою, що зігріває восени.
Нагадуємо, пікантні добавки подарують нові нотки смаку улюбленій ранковій каві.