25 листопада 2021, 18:00
Пікантна страва зі звичних продуктів: рецепт смачної картоплі по-іспанськи
Пікантна страва зі звичних продуктів: рецепт смачної картоплі по-іспанськи
Незвичайна та пікантна страва – картопля по-іспанськи. Ця страва здивує новими відтінками смаку та може стати повноцінним обідом чи вечерею. Нічого особливого для її приготування не буде потрібно – лише звичні для кожного продукти.
Для приготування потрібно:
- 1 кг картоплі;
- 2 ст. ложки томатної пасти та стільки ж винного оцту;
- 10 г паприки;
- 5 ст. ложок оливкової олії;
- сіль і спеції на смак.
Послідовність дій
- Картоплю очистити, помити та нарізати великими кубиками.
- Томатну пасту змішати з винним оцтом, щоб вона стала не такою концентрованою.
- У великій сковороді розігріти оливкову олію та обсмажити у ній кубики картоплі близько 5 хвилин на сильному вогні.
- Додати сіль і спеції й потім накрити кришкою. Зменшити вогонь і томити страву ще близько 20 хвилин. Важливо періодично відкривати кришку та перемішувати картоплю.
- Через 20 хвилин відкрити кришку та висипати паприку. Збільшити вогонь і лише після цього полити картоплю томатною пастою, розведеною винним оцтом.
- Продовжувати готувати страву ще близько 3 хвилин, щоб соус рівномірно розподілився по всій картоплі. Подавати картоплю по-іспанськи гарячою.
Смачного!
Раніше ми ділилися рецептом картоплі по-сільському, яка захопить смаком і заощадить час.
Нагадаємо, рецепт картоплі із сиром по-шведськи порадує пікантним смаком.
Рекомендуємо дізнатися секрети приготування ситної та смачної страви – картопляної листкової запіканки.