6 січня 2022, 15:10

Смачно та без м'яса: тонкощі приготування ніжних і соковитих картопляних котлет

Зі звичайної картоплі щоразу можна приготувати інші страви, які порадують навіть тих, хто не їсть м'яса.

Смачно та без м'яса: тонкощі приготування ніжних і соковитих картопляних котлет

Тільки на перший погляд здається, що котлети з овочів – це прісно та нецікаво. Насправді картопляні котлети порадують смаком навіть найвимогливіших гурманів. Ніжні, соковиті й ароматні – саме те, що потрібно для того, щоб нагодувати всю сім'ю.

Для приготування потрібно:

  • 1 кг картоплі;
  • 150 г твердого сиру;
  • 2 курячі яйця;
  • 100 мл сметани;
  • 4 ст. ложки борошна;
  • сіль, чорний мелений перець і зелень на смак.

Послідовність дій

  1. Картоплю очистити, помити, нарізати кубиками та відварити, пом'яти.
  2. У картопляне пюре додати подрібнену зелень.
  3. Сир натерти на великій тертці та всипати у картоплю.
  4. Посолити, поперчити, додати борошно та замісити тісто.
  5. В окремій місткості збити яйця, додати сметану та змішати до однорідної консистенції.
  6. З картопляного тіста сформувати котлетки, вмочити кожну у суміш із яєць і сметани. Обсмажити з обох боків до утворення золотистої скоринки.

Страву подавати до столу гарячою, можна доповнити соусом на свій смак.

Смачного!

Раніше ми ділилися рецептом картоплі, фаршированої оселедцем, під назвою "Шикарна вечеря".

Пропонуємо дізнатися рецепт страви під назвою "Об'єднання", яке порадує яскравим і ніжним смаком.

Рекомендуємо також рецепт соковитої картопляної запіканки нашвидкуруч.

Автор: Алина Романенко

Останні новини