22 жовтня 2021, 15:23

Як швидко та якісно замаринувати курку для шашлика та приготувати у духовці: головні секрети

Пікнік вдома влаштувати просто, якщо приготувати ароматний і смачний шашлик з курки у духовці.

Як швидко та якісно замаринувати курку для шашлика та приготувати у духовці: головні секрети

Восени не менше, ніж влітку, хочеться на пікнік. Час на природі у колі рідних і близьких завжди є яскравим спогадом, а смачний шашлик - приємним доповненням. Створити атмосферу заміського відпочинку у себе вдома можна, якщо приготувати ароматний шашлик у духовці.

Дізнатися простий рецепт смачної страви можна на сторінці my__recepty в Instagram

Звичні продукти та кілька хитрощів, і можна накривати на стіл: улюблені ласощі готові.

Для приготування курячого шашлику знадобляться:

- 2 курячих філе; 

- 2 ст. ложки рослинної олії; 

- 2 зубчики часнику; 

- 1 ст. ложка цукру; 

- 1 ст. ложка коріандру та стільки ж соєвого соусу; 

- мелений перець і сіль за смаком.

Послідовність дій

1. Щоб під час приготування шашлика у духовці не зайнялися дерев'яні шпажки, їх найкраще замочити за 30 хв до цього у воді. 

2. Філе нарізати довгастими смужками та постаратися нанизувати його на шпажки гармошкою. 

3. Маринад для шашлика готується так: змішати рослинну олію з соєвим соусом, спеціями, цукром, видавленим часником і сіллю. 

4. Шпажки з м'ясом помістити у маринад і відправити у холодильник на 2 години. 

5. Розігріти духовку, викласти шашлик або прямо на решітку, підставивши знизу деко, куди буде стікати рідина, або у форму для запікання потрібного розміру. 

6. Час приготування курячого шашлика у духовці - 20 хв при температурі 200 ° C. Важливо один раз перевернути шашлик, щоб вони обсмажилися рівномірно з усіх боків.

Визначити, що блюдо вже готове, можна за його зовнішнім виглядом: м'ясо набуде апетитну золотисту скориночку. Подавати до столу гарячими.

Смачного!

Раніше ми ділилися секретами приготування смачного рибного шашлика на мангалі.

Рекомендуємо прочитати у нашому матеріалі, як приготувати соковитий шашлик зі свинини по-кавказьки на мангалі.

Нагадаємо лайфхак від шеф-кухаря: як приготувати соковитий шашлик з красивою скоринкою.

А також рецепт від шеф-кухарів: як швидко замаринувати м'ясо або рибу для шашлика та зробити його смак незабутнім.

Автор: Алина Романенко

Останні новини