Рецепт запеченої айви з прянощами у червоному вині – вишуканий і простий у приготуванні десерт
Переможниця "МайстерШеф" Ліза Глінська поділилася рецептом запеченої айви з прянощами у червоному вині: цей вишуканий десерт дуже простий у приготуванні.
Відомий кулінар Ліза Глінська регулярно ділиться зі своїми шанувальниками цікавими, а часом і несподіваними рецептами смачних страв. Цього разу вона запропонувала відеорецепт запеченої айви з прянощами у вині. Подивитися його можна на YouTube.
Для приготування десерту знадобиться:
- 2 айви;
- 100 г цукру піску;
- 200 мл червоного вина;
- 30 г мигдальних горіхів і стільки ж родзинок;
- спеції (кориця, кардамон, гвоздика).
Нічого складного у приготуванні ароматної айви у червоному вині з прянощами немає, а результат порадує незвичайним смаком, що запам'ятовується.
Послідовність дій
- Айву потрібно помити, почистити та порізати на шматочки.
- Взяти форму відповідного розміру. На дно викласти шкірку від айви (тому важливо добре помити фрукти перед тим, як їх чистити).
- Поверх шкірки викласти шар нарізаної айви та посипати цукром.
- Поверх цукру – прянощі (будь-які, які господині більше до смаку).
- Завершальний шар – мигдаль і родзинки. Коли все буде у формі, вилити червоне вино.
- Час приготування страви у духовці – 35-40 хвилин за температури 180 °C.
Важливий нюанс: під час приготування десерт потрібно кілька разів дістати з духовки та полити вином.
Смачного!
Раніше ми ділилися рецептом гарбуза по-турецьки від Лізи Глінської – східного десерту для всієї родини.
Рекомендуємо дізнатися про секрети приготування найніжніших сирників – смачного десерту, який готується за лічені хвилини.
У нашому матеріалі можна прочитати, як приготувати найніжніші яблучні оладки.
Останні новини
Осінній фрукт хурма: корисні властивості, як правильно вибирати та з чим небезпечно поєднувати
15:44"Вже поставлено рекорд", – дослідники попередили про серйозний наслідок глобального потепління
17:30Як українцям захиститися від кіберзагроз – важливі правила для користувачів Інтернету від експертів
18:01