12 листопада 2021, 18:18

Рецепт запеченої айви з прянощами у червоному вині – вишуканий і простий у приготуванні десерт

Переможниця "МайстерШеф" Ліза Глінська поділилася рецептом запеченої айви з прянощами у червоному вині: цей вишуканий десерт дуже простий у приготуванні.

Рецепт запеченої айви з прянощами у червоному вині – вишуканий і простий у приготуванні десерт

Відомий кулінар Ліза Глінська регулярно ділиться зі своїми шанувальниками цікавими, а часом і несподіваними рецептами смачних страв. Цього разу вона запропонувала відеорецепт запеченої айви з прянощами у вині. Подивитися його можна на YouTube.

Для приготування десерту знадобиться:

  • 2 айви;
  • 100 г цукру піску;
  • 200 мл червоного вина;
  • 30 г мигдальних горіхів і стільки ж родзинок;
  • спеції (кориця, кардамон, гвоздика).

Нічого складного у приготуванні ароматної айви у червоному вині з прянощами немає, а результат порадує незвичайним смаком, що запам'ятовується.

Послідовність дій

  1. Айву потрібно помити, почистити та порізати на шматочки.
  2. Взяти форму відповідного розміру. На дно викласти шкірку від айви (тому важливо добре помити фрукти перед тим, як їх чистити).
  3. Поверх шкірки викласти шар нарізаної айви та посипати цукром.
  4. Поверх цукру – прянощі (будь-які, які господині більше до смаку).
  5. Завершальний шар – мигдаль і родзинки. Коли все буде у формі, вилити червоне вино.
  6. Час приготування страви у духовці – 35-40 хвилин за температури 180 °C.

Важливий нюанс: під час приготування десерт потрібно кілька разів дістати з духовки та полити вином.

Смачного!

Раніше ми ділилися рецептом гарбуза по-турецьки від Лізи Глінської – східного десерту для всієї родини.

Рекомендуємо дізнатися про секрети приготування найніжніших сирників – смачного десерту, який готується за лічені хвилини.

У нашому матеріалі можна прочитати, як приготувати найніжніші яблучні оладки.

Автор: Алина Романенко

Останні новини