25 листопада 2021, 17:00
Швидка та ситна вечеря: простий рецепт смачного турецького бюрека з м'ясом
Простий рецепт смачної та ситної страви турецький бюрек із м'ясом стане вечерею, яку можна приготувати швидко і без зусиль.
Турецький бюрек може стати ситною та смачною вечерею для всієї родини. Мінімум часу та відмінний результат. Знадобляться звичайні продукти – листкове тісто та фарш, зате можна отримати незвичний смак, що запам'ятовується.
Для приготування потрібно:
- 500 г листкового тіста та стільки ж м'ясного фаршу;
- 1 цибулина;
- 1 яйце;
- сіль і спеції на смак.
Послідовність дій:
- Цибулю очистити, помити та порізати.
- Фарш змішати з цибулею, попередньо посоливши та додавши спеції.
- Листкове тісто нарізати прямокутниками та злегка витягнути, щоб вийшло тонше.
- Тісто розкласти на дошці, а поверх нього викласти начинку, сформувати рулет.
- Форму для запікання змастити олією та викласти у неї рулет із листкового тіста з фаршем. Рулет повинен бути досить довгим, щоб у формі з нього вийшла велика спіраль.
- Готовий бюрек змастити збитим яйцем і відправити страву у розігріту духовку.
- Час приготування турецької страви – година-півтори при температурі 220 °C. За цей час тісто підрум'яниться, а м'ясо всередині буде повністю готове.
Бюрек дістати з духовки, збризнути водою, накрити рушником і залишити на 20 хвилин. Після цього подавати до столу.
Смачного!
Раніше ми ділилися оригінальним рецептом лінивої "Шуби" з оселедцем.
Рекомендуємо прочитати рецепт соковитої та ароматної скумбрії, запеченої у рукаві.
Нагадаємо, рецепт лінивих голубців нашвидкуруч порадує смаком.