25 листопада 2021, 17:00

Швидка та ситна вечеря: простий рецепт смачного турецького бюрека з м'ясом

Простий рецепт смачної та ситної страви турецький бюрек із м'ясом стане вечерею, яку можна приготувати швидко і без зусиль.

Швидка та ситна вечеря: простий рецепт смачного турецького бюрека з м'ясом

Турецький бюрек може стати ситною та смачною вечерею для всієї родини. Мінімум часу та відмінний результат. Знадобляться звичайні продукти – листкове тісто та фарш, зате можна отримати незвичний смак, що запам'ятовується.

Для приготування потрібно:

  • 500 г листкового тіста та стільки ж м'ясного фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • сіль і спеції на смак.

Послідовність дій:

  1. Цибулю очистити, помити та порізати.
  2. Фарш змішати з цибулею, попередньо посоливши та додавши спеції.
  3. Листкове тісто нарізати прямокутниками та злегка витягнути, щоб вийшло тонше.
  4. Тісто розкласти на дошці, а поверх нього викласти начинку, сформувати рулет.
  5. Форму для запікання змастити олією та викласти у неї рулет із листкового тіста з фаршем. Рулет повинен бути досить довгим, щоб у формі з нього вийшла велика спіраль.
  6. Готовий бюрек змастити збитим яйцем і відправити страву у розігріту духовку.
  7. Час приготування турецької страви – година-півтори при температурі 220 °C. За цей час тісто підрум'яниться, а м'ясо всередині буде повністю готове.

Бюрек дістати з духовки, збризнути водою, накрити рушником і залишити на 20 хвилин. Після цього подавати до столу.

Смачного!

Раніше ми ділилися оригінальним рецептом лінивої "Шуби" з оселедцем.

Рекомендуємо прочитати рецепт соковитої та ароматної скумбрії, запеченої у рукаві.

Нагадаємо, рецепт лінивих голубців нашвидкуруч порадує смаком.

Автор: Алина Романенко

Останні новини