30 грудня 2021, 17:39

У пошуках альтернативи: рецепти нових смачних м'ясних салатів на Новий рік

Для тих, хто втомився від оселедця під "шубою" та традиційного салату "Олів'є", знахідкою стануть прості у виконанні рецепти смачних, ситних м'ясних салатів.

У пошуках альтернативи: рецепти нових смачних м'ясних салатів на Новий рік

Щоб порадувати сім'ю на свята, досить приготувати багато смачних страв. Але звичні закуски нікого не зможуть здивувати, тому саме час поекспериментувати та приготувати нові салати. Смак цікавих та оригінальних наїдків запам'ятається рідним і близьким надовго.

Для приготування салату з м'ясом і грибами знадобиться:

  • 200 м'яса та стільки ж печериць;
  • 2 картоплини;
  • 200 г консервованого горошку;
  • половинка цибулини;
  • 2 зубчики часнику;
  • сік половинки лимона;
  • 6 ст. ложок майонезу;
  • сіль, спеції та зелень на свій смак.

Послідовність дій

  1. М'ясо, гриби та картоплю відварити до повної готовності й охолодити. Найкраще це зробити заздалегідь, що прискорить процес приготування салату у рази.
  2. М'ясо, гриби й овочі нарізати однаковими кубиками.
  3. Цибулю почистити, помити та нарізати півкільцями.
  4. Поєднати всі інгредієнти разом.
  5. Відкрити банку із консервованим горошком, маринад злити. Горошок додати до інших компонентів салату.
  6. Посолити, додати спеції та подрібнену зелень, добре перемішати.
  7. Часник пропустити через часникочавку, з лимона видавити сік і змішати все це з майонезом. Готовим соусом заправити салат.

Для приготування салату з куркою та чорносливом потрібно:

  • 300 г курячого філе;
  • 5 яєць;
  • 150 г чорносливу без кісточки;
  • 100 г ядер волоських горіхів;
  • 100 г твердого сиру;
  • сіль, спеції на смак;
  • зелень для прикрашання;
  • майонез.

Послідовність дій

  1. М'ясо птиці, яйця відварити й охолодити.
  2. Відокремити білки від жовтків і все окремо натерти на дрібній тертці.
  3. Розпарений чорнослив підсушити паперовими рушниками та дрібно нарізати.
  4. Сир натерти на великій тертці.
  5. Куряче філе дрібно нарізати.
  6. Подрібнити ядра горіхів.

Взяти тарілку відповідного розміру та починати викладати салат шарами, змащуючи кожен із них майонезом, додаючи сіль і спеції до свого смаку:

  • м'ясо птиці;
  • жовтки;
  • чорнослив;
  • сир;
  • горіхи;
  • білки.

Готовий салат відправити на 1:00 у холодильник. За цей час він встигне просочитися. Посипати дрібно нарізаною зеленню та подавати до святкового столу.

Смачного!

Раніше ми ділилися рецептами швидкого приготування закусок на Новий рік.

Нагадуємо рецепт часникових печериць для новорічного застілля.

Пропонуємо дізнатися святковий рецепт курки з апельсинами, запеченими у духовці.

Також рекомендуємо прочитати рецепт незвичного салату для новорічного столу.

Автор: Алина Романенко

Останні новини