18 січня 2022, 16:40

Страва для гурманів: рецепт качки із середньовічного меню трактиру у Помпеях

Середньовічні кулінарні традиції можна частково використовувати й у наші дні, якщо взяти на озброєння рецепти, що збереглися до наших днів.

Страва для гурманів: рецепт качки із середньовічного меню трактиру у Помпеях

Щоб здивувати сім'ю та гостей у свята, є сенс приготувати щось особливе. Саме такою стравою можна назвати качку за старовинним рецептом. Для її створення знадобиться не так багато всього, а результат потішить вишуканим смаком.

Для приготування страви потрібно:

  • 1 качина грудка;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 2 ч. ложки соєвого соусу;
  • 1 ст. ложка червоного винного оцту;
  • 1 ст. ложка пшеничного борошна;
  • 1 ст. ложка качиного жиру (вершкове масло);
  • 1 ч. ложка коріандру та стільки ж орегано;
  • 1 ч. ложка меду;
  • пів чайної ложки зерен кмину та чорного меленого перцю.

Послідовність дій

  1. Качину грудку проварити у воді під кришкою на середньому вогні, засікаючи 45 хвилин від кипіння.
  2. Змішати спеції, коріандр та орегано, додати до них оливкову олію та соєвий соус, а потім підігріти все на сковороді.
  3. В отриманий соус помістити проварену качину грудку.
  4. Коли м'ясо підрум'яниться, зняти його зі сковорідки.
  5. В окремій місткості змішати мед, винний оцет і кмин. Додати бульйон, який залишився від качиної грудки.
  6. На сковороді розтопити ложку качиного жиру або вершкове масло, а потім розчинити у ньому борошно. Додати 1 склянку м'ясного бульйону та збивати, поки суміш не загусне.

Качину грудку нарізати слайсами та полити готовим соусом.

Смачного!

Раніше ми ділилися рецептом медової курки з апельсинами, смачної й ефектної страви для святкового застілля.

Пропонуємо дізнатися, як швидко та добре замаринувати курку для шашлику та приготувати у духовці.

Рекомендуємо прочитати рецепт курки під сирною скоринкою, яка порадує вишуканим смаком.

Автор: Алина Романенко

Останні новини